Preskoči na glavni sadržaj

Santa can you hear me?

Još prošli tjedan sam odlučila sastaviti svoju wish listu, baš kao što su to učinile Sandra i Izzy, ali nikako naći vremena. Jako mi se svidjela ta ideja. Tko zna, možda oni koji trebaju baš slučajno i pročitaju... Nikad se ne zna.
Dakle želim, želim, želim...
1. Timberland cipelice, one smeđe, ako može s krznom iznutra. Jako mi se sviđaju a mislim da su jako tople i da u njih ne ulazi kiša i voda. A vidjela sam da ih ima i u bojama, pa bih ja izabrala, ako može - zelenu? Ali ako ne može, biti ću zadovoljna i smeđima bez krzna.
2. Sensa planer. Posebno lijep i funkcionalan, planer koji mi olakšava puno toga u životu. Ne znam kako vi ali ja sve pišem, bilježim, skiciram... Znam, znam, to sve mogu i u mobitelu ali meni je ovako draže. Kada pišem, mogu pisati šarenim olovkama, zaokruživati, križati, podcrtavati i to onako kako ja hoću a ne kako mi mobitel određuje. Osim toga, lijepe slike i lijepe misli ukomponirane u planer, baš me napune pozitivnom energijom. Da nemam planer, mislim da bi se totalno pogubila. Dobro, nemojte misliti da se ponekad i uz njega ne pogubim kao onda kada sam klince odvela na rođendan koji je bio tek sutradan, ali to nije bilo do planera.
3. Toplu dugačku vestu na kopčanje. Jeste li primijetili da ove godine po dućanima prodaju samo veste s kratkim rukavima? Nova moda! Ali meni treba vesta s dugim rukavima jer volim kada mi je toplo.
4. Put u Španjolsku i tečaj flamenca i španjolskog jezika. Ako mogu birati, molila bih odredište - Sevilla ili Granada.
5. Prostor za rad ili ako ću konkretno - atelje ili radionica. Jako mi je potreban "moj" prostor. Puna mi je kuhinja i dnevna soba i hodnik i predsoblje i spavaća i... kartona i kartonskih kutija. A da ne kažem kako to izgleda kada krenem raditi ormar od kartona, ili bar ormarić... A što je najbolje, prostor već postoji ali trenutno nije namijenjen meni, a bojim se da dugo još neće ni biti. Iako je ovo želja na mjestu broj 5, daleko je najjača, pa u slučaju da netko odluči ispuniti mi ovu želju, mijenjam prethodne četiri za ovu jednu. A do tada... ja i dalje želim i sanjam.
Hm, sada kada pogledam svoje želje, vidim da nisam baš skromna. Ma nema veze. Nije zabranjeno sanjati i željeti. Zar ne?
A kakve su vaše želje? Napišite, kao što smo i Sandra, Izzy i ja napravile. Baš je zabavno.
A možda vas i čuje... Djedica??? Nikola??? Netko??? Bilo tko!!!

Primjedbe

Autor Lilly... rekao je…
Sensa planer je skromna želja, a i vesta i cipelice! :)) Vjerujem da će Djedica ovo pročitati! :D Pusa! p
Autor Tatjana rekao je…
Ooooo,lijepog li i novog ruha bloga tvojega!Je li to da se timberlandice bolje istaknu?
Želje su ti stvarno lijepe,i ja bih to.Ma kad bolje razmislim mogla bih nadodati i one Sandrine Z.
Autor Sandra Z rekao je…
Super lista, Željka! Ovo s flamencom mi se posebno sviđa. Već te mogu zamisliti kako temperamentno plešeš s crnim cipelicama (a može i zelenim)... Ovo mora netko čuti, mora! Jer od svega srca želim da ti se želje ispune :))
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Lijepalista želja, iskrena i neodoljivo napisala. Da sam ja Sveti Nikola ne bih mogla odoljeti tvom šarmu i ispunila bih ti sve! Na prvom mjestu bih ti ispunila želju za radnim prostorom, jer to bi donijelo višestruku korist: svi bi tvoji doma bili zadovoljniji jer ne bi morali preskakati tvoj proces rada, a ti bi radila još više i više i više....i bojim se da ćeš i kuću od kartona jednog dana odlučiti napraviti :)!!!!
Autor Radionica Lutkac rekao je…
Super su ti želje, ali što se tiče kanađanki Timbeland cipelica, imaju samo pri vrhu one kukice za zapertlavanje i ako se nezgodno obuvaju, imao ih moj muž i nerviralo ga to ... Ako imaš strpljenja onda super... Ja imam crne martinke koje uopšte nemaju kukice i isto ih je jako teško obući, moraš sve da raspertlavaš ...
Aove druge želje su divne, nadam se da će ih Santa čuti :))))
Autor Nasmijano nebo rekao je…
zadnje dvije godine se Nikoli ispraznila vreća baš kada je došao do mojih čizmi. Moža ove godine dobijem bar čokoladu. Ili bar šibu.
Autor Radionica Lutkac rekao je…
Dobro, dobro... Sveti Nikola, Djed Božičnjaku, molim te donesi Željki Timberlandice !!!! <3 A može i sve ostalo što je poželela !!!

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon