Preskoči na glavni sadržaj

A kako to rade maleni...

Prošli tjedan je u Lukinom vrtiću bio kreativni roditeljski. Na žalost, ja sam radila poslije podne pa je baka vrlo rado uskočila na moje mjesto. Slijedeće jutro sam u vrtić došla s fotićem jer nisam željela propustiti niti jedan detalj te divote.
Ovo su Lukin i bakin Djed Mraz i njihova čestitka.
Lukina kuglica
A ovo su radovi ostatka ekipe iz odgojne skupine "Ribice"
Znate li od čega je napravljen ovaj Djed Mraz? Ni ja nisam mogla vjerovati... Od našiljenih olovaka i bojica.
Odlične ideje i odlični radovi. Zar ne?

Primjedbe

Autor Sandra Z rekao je…
Bravo za Luku i baku. Ma klinci su inače zakon! Našiljene olovke kažeš? Kakva ideja :)) Lijep pozdrav :))
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Evo konačno i mene, dani su mi prekratki za sve što se u njih utrpalo.....(sada je 6 ujutro :)! I kod nas su druženja na radionicama u punom jeku....
Luki i baki svaka čast! Nema kategorije mjerljivosti dječjih radova, uživala sam gledajući ih. Baka je vjerujem provela divno poslijepodne, i dala jedan divan dar svome Luki djeleći s njime kreativno vrijeme u grupi njegovih malih "Ribica". Čestitam im!
Autor Ninočka rekao je…
Savršeno!!! Ura za male velike drugare!
Autor Tatjana rekao je…
Ovo je sve divno!Koliko su maštovite te "naše" tete i djeca!
Autor Tanema rekao je…
baka i luka su tate mate svog zanata! bravo!
Autor arba rekao je…
Oni to rade predobro!!Mali, veliki kreativci:::)))
Autor lindolina rekao je…
To prvi put čujem, da se dida Mraz može napraviti od našiljenih olovaka i bojica :)
Bravo za Luku i baku :)

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon