Preskoči na glavni sadržaj

Poštanski sandučić u novom ruhu

Prije dvije i pol godine uselili smo u kuću u kojoj živimo. U kompletu s kućom bio je i ovaj poštanski sandučić. Sandučić ko sandučić, služi svrsi i nije potrgan. Ali, zar nije mogao biti, na primjer, zeleni ili crveni ili plavi, kakavgod, samo da nije tako..., tako..., tako... bljutav.
Svaki dan nezaobilazno prolazim pored njega jer se nalazi tik do ulaznih vrata (hm, baš čudno mjesto za jedan poštanski sandučić). Prolazim kraj njega i mislim si kako je ružan, ružan da ružniji ne može biti. E pa danas mi je dozlogrdila ta rugoba pred vratima pa sam mu priprijetila odvijačem. Nije se baš dao, ali moja volja je bila jača i on se odvojio od zida i s punim povjerenjem predao u moje ruke.
Daljnja se akcija odvijala s lakoćom. Krpa i sapunica, bijeli akrilni lak, jedna salveta i decoupage ljepilo, akrilna bijela boja i malo plavog pigmenta za pitoricco, crni lak za metal i to je to. Još mi samo preostaje lakiranje kako bih ga zaštitila od utjecaja vanjskih pogoda i nepogoda, a prema Teinom savjetu, koristiti ću prozirni lak za čamce.
Nadam se da vam se sviđa. Meni je sada prekrasan, a vjerujem da će moje mišljenje djeliti i svi naši gosti. Sigurno neće ostati neprimjećen.
Ali, još me, na kraju, zanima i vaše mišljenje. Razmišljam - da li da vanjski dio sandučića ostavim bijelim ili da ipak još nešto napravim sa strane? Pucajte i budite nemilosrdni s prijedlozima i idejama.

Primjedbe

Autor Claudia Tessitori rekao je…
draga,kao šta rekoh na fb-prekrasan je!!!!..i vidim da super vladaš slikarskim dekupažem ;-)) pa dodaj još malo bršljana sa strane..mislim da ne bi bilo loše..da nije kompletno bijeli...al i ovako je prvoklasan!!!! bravo Ž draga!!!
Autor Unknown rekao je…
Meni se čini da je i ovako predivno. Ja ga ne bi više dirala.
Autor Goge rekao je…
Sandučić izgleda ljepše nego što sam zamišljala kad si opisivala. Super.
Autor Unknown rekao je…
Željka, predivan je! Slažem se sa Clloe, obzirom da si već svugdje nanijela bijelu boju, rastegni ovaj bršljan malo sa strane preko bočnih stranica, kao da ga je "zagrlio", no i bez toga je P.R.E.D.I.V.A.N!!!!!!
Autor Ivana rekao je…
Draga moja Ž, radi što god hoćeš pa čak i ono nebo o kojem smo pričale, bršljane, ptičice...što god ti padne na pamet jer
i ovo je poteklo iz te pameti i tvojih ruku i ispalo je fantastično.
Sad kad ti poštar ostavi račune i pisma,a mazne sandučić. Možda je vrijeme da nabaviš psa!
Autor Phoenix rekao je…
Ideja za 5+...zaista su sandučići za poštu u najmanju ruku odvratni i jednolični...A ovaj tvoj je zaista Wow....Meni je i ovakav divan...Želim ti da u njemu bude što manje računa a što više lijepih čestitki ili lijepih vijesti.
LP
Phoenix
Korisnik Anonimno rekao je…
pozdrav :)
sandučić je prekrasan i ali ako imaš potrebu nešto dodati samo navali :)
Autor Marija rekao je…
Taman sam jučer razmišljala što da ja radim sa obiteljskim kućnim sandučićem kad je jadan zelen i hrđav...
I onda sam ugledala ovu tvoju divotu... bršljani i kućice, odličan izbor, izvedba vrhunska...

Isprva sam mislila da apsolutno ništa ne treba mijenjati, ali onda mi je sinulo da ga vjerojatno vidiš i sa strane kad mu prilaziš pa taman dio bršljana da se nadoveže i samo po jedna ptičica ili leptirić da da malo dinamike ;)
A ako ga poštar vidi bočnu stranu kad dolazi, možda jedna mini-kuvertica sa cvjetićem ili srčekom na njoj ispod bršljana :)
Svaka čast na make-overu sandučića!
Autor Tanema rekao je…
meni je predivan! ako nešto i dodaš, apsolutno sam sigurna da će to biti jednako savršeno kao i sad! Samo ne znam šta će ti muž reći kad ti se poštar počne zadržavati pred kućom....
Autor Maja rekao je…
Jako lijepo. Zaista, jako lijepo :)
Autor Nasmijano nebo rekao je…
hej ekipa! hvala vam puno na komentarima. sviđa mi se ideja sa bočnim bršljanom ali i sa pisamcem sa strane, ali moram još malo razmisliti i isprobati kombinacije, ali što ga više gledam, nekako mi se čini da je to - to.
Autor lindolina rekao je…
Bravo majstorice! Sandučić si prekrasno uredila i sigurna sam da se neće samo poštar zadržat ispred sandučića :) Da li dodati nešto ili ne, osobno ne bih ništa dodavala. Ali ako i budeš nešto dodavala virujem da ćeš to napravit savršeno.
Autor Vera rekao je…
Predivan je!
Mozes ga malo promeniti kako sto kazes, a i nemora i vako je dobar.
Meni se svidja ideja od Marija da sa strane stsvis neki kuvert sa srce, bice tako zanimjivo
Autor Jana rekao je…
Predivan način pretvaranja sivog običnog svakodnevnog hladnog predmeta u nešto što ti već letimičnim pogledom ugrije srce i dušu i učini te radosnim. Bravo!
Autor Darija rekao je…
Predivan je sanducic!

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon