20 siječnja 2010

Mamina radionica

Pin It
Pretprošli vikend sam bila vanserijski vrijedna. Preuredila sam jedan sobičak naše kuće u svoju radionicu. Do sada su sve moje kreacija nastajale, uglavnom na kuhinjskom stolu što mi je dozlogrdilo jer smo vrlo često jeli s kanticom farbe i kistovima pored zdjele sa salatom šutirajući moje rukotvorine pod stolom. A jedan cijeli tjedan smo čak glumili kao da smo na pikniku, jedući za malim stolićem u dnevnoj sobi i sjedeći na podu. Sve to ima svoje čari, pogotovo djeci, ali... radionica je radionica. Doduše, samo do ljeta jer tada krećemo u preuređenje i moj sobičak postaje Lukina soba. Što se može. Kratko ali slatko, ali... baš nešto gledam te nacrte i mislim si...
Čim sam bila gotova s uređivanjem, na vratima je osvanuo natpis "Mamina radionica". Moja Laura ga je sama napravila i dirnula me do suza. Toliko se trudila da ispadne savršen da su je još i drugi dan boljeli prsti od rezuckanja - škaricama za nokte.
I tako je sobica dobila ime. Radionica se svakodnevno koristi. Iako ima svega 5 kvadrata, unutra nas je uvijek barem troje i svi želimo nešto raditi. Nakon što sam završila poštanski sandučić, morala sam udovoljiti želji malenih da i oni nešto kreiraju. Dogovorili smo se da će svatko urediti svoju kutiju. Luka je izabrao motiv Ben10, a Laura životinjica. Bojali smo bijelom akrilnom bojom podlogu, radili decoupage, Laura je crtala temperom, Luka je radio čak i malo pitoricca, a njegovu kutiju sam dodatno posprejala crnim sprejom.
U posjet nam je došla i baka, pa nam se i ona pridružila u radionici. Malo je pomagala trackati i reckati, ali... dok smo mi fenirali bijelu podlogu, baka je iskoristila vrijeme i... kreirala časkom nešto svoje. Napuhala je gumenu rukavicu i na njoj iscrtala smiješnu facu. Trebam li vam reći od koga smo naslijedili kreativnu crtu??? Nadam se da ću vam uskoro pokazati i bakine crteže i slike. Samo je moram nagovoriti da mi da dozvolu.

Broj komentara: 5:

Tanema kaže...

ajme, koliko krasnih kreativnih ideja na jednom mjestu! Obavezno moraš baku nagovoriti da nam pokaže svoje čarolije! Znaš šta, draga? mislim da će te tvoji klinci prešišati... ako napravite stalnu radionicu i oni budu svako malo radili ovakva djelca, za koju godinu mi ćemo njih tražiti za savjet!

Ivana kaže...

Kad se male ruke slože... Sigurna sam da su ti upravo ove dvije kutije najdraže rukotvorine, molim te uruči im pusu i od mene,a onda Lauri još jednu za onaj natpis kojim je i mene dirnula do suza.
A i novo ruho blogića je mrak!

mamakreativka kaže...

znaš kaj ,poznato mi je ovo jelo u kuhinji sa ljepilom,farbama,salvetama,baš ti zavidim da si dobila svoj kreativan kutak.pusa

Maja kaže...

Fantastično! Jedan veliki bravo za cijelo društvance! Tko zna, možda će uskoro svaki dio obitelji osjetiti potrebu za vlastitom radionicom. Samo, onda će trebati jako dobro proučiti te nacrte!

Bubamara kaže...

I meni je poznato jedenje između hrpe papira, boja, ljepila....Iako će biti na kratko tvoj krestivni kutić, vjerujem da ćeš svaki trenutak uživati stvarati tamo. Predivan ti je Laura natpis za vrata napravila...meni su takvi, od srca, najdraži.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails