13 siječnja 2010

Poštanski sandučić u novom ruhu

Pin It
Prije dvije i pol godine uselili smo u kuću u kojoj živimo. U kompletu s kućom bio je i ovaj poštanski sandučić. Sandučić ko sandučić, služi svrsi i nije potrgan. Ali, zar nije mogao biti, na primjer, zeleni ili crveni ili plavi, kakavgod, samo da nije tako..., tako..., tako... bljutav.
Svaki dan nezaobilazno prolazim pored njega jer se nalazi tik do ulaznih vrata (hm, baš čudno mjesto za jedan poštanski sandučić). Prolazim kraj njega i mislim si kako je ružan, ružan da ružniji ne može biti. E pa danas mi je dozlogrdila ta rugoba pred vratima pa sam mu priprijetila odvijačem. Nije se baš dao, ali moja volja je bila jača i on se odvojio od zida i s punim povjerenjem predao u moje ruke.
Daljnja se akcija odvijala s lakoćom. Krpa i sapunica, bijeli akrilni lak, jedna salveta i decoupage ljepilo, akrilna bijela boja i malo plavog pigmenta za pitoricco, crni lak za metal i to je to. Još mi samo preostaje lakiranje kako bih ga zaštitila od utjecaja vanjskih pogoda i nepogoda, a prema Teinom savjetu, koristiti ću prozirni lak za čamce.
Nadam se da vam se sviđa. Meni je sada prekrasan, a vjerujem da će moje mišljenje djeliti i svi naši gosti. Sigurno neće ostati neprimjećen.
Ali, još me, na kraju, zanima i vaše mišljenje. Razmišljam - da li da vanjski dio sandučića ostavim bijelim ili da ipak još nešto napravim sa strane? Pucajte i budite nemilosrdni s prijedlozima i idejama.

Broj komentara: 15:

Claudia Tessitori kaže...

draga,kao šta rekoh na fb-prekrasan je!!!!..i vidim da super vladaš slikarskim dekupažem ;-)) pa dodaj još malo bršljana sa strane..mislim da ne bi bilo loše..da nije kompletno bijeli...al i ovako je prvoklasan!!!! bravo Ž draga!!!

Šestinčanka kaže...

Meni se čini da je i ovako predivno. Ja ga ne bi više dirala.

Goge kaže...

Sandučić izgleda ljepše nego što sam zamišljala kad si opisivala. Super.

. kaže...

Željka, predivan je! Slažem se sa Clloe, obzirom da si već svugdje nanijela bijelu boju, rastegni ovaj bršljan malo sa strane preko bočnih stranica, kao da ga je "zagrlio", no i bez toga je P.R.E.D.I.V.A.N!!!!!!

Ivana kaže...

Draga moja Ž, radi što god hoćeš pa čak i ono nebo o kojem smo pričale, bršljane, ptičice...što god ti padne na pamet jer
i ovo je poteklo iz te pameti i tvojih ruku i ispalo je fantastično.
Sad kad ti poštar ostavi račune i pisma,a mazne sandučić. Možda je vrijeme da nabaviš psa!

Phoenix kaže...

Ideja za 5+...zaista su sandučići za poštu u najmanju ruku odvratni i jednolični...A ovaj tvoj je zaista Wow....Meni je i ovakav divan...Želim ti da u njemu bude što manje računa a što više lijepih čestitki ili lijepih vijesti.
LP
Phoenix

Anonimno kaže...

pozdrav :)
sandučić je prekrasan i ali ako imaš potrebu nešto dodati samo navali :)

Marija kaže...

Taman sam jučer razmišljala što da ja radim sa obiteljskim kućnim sandučićem kad je jadan zelen i hrđav...
I onda sam ugledala ovu tvoju divotu... bršljani i kućice, odličan izbor, izvedba vrhunska...

Isprva sam mislila da apsolutno ništa ne treba mijenjati, ali onda mi je sinulo da ga vjerojatno vidiš i sa strane kad mu prilaziš pa taman dio bršljana da se nadoveže i samo po jedna ptičica ili leptirić da da malo dinamike ;)
A ako ga poštar vidi bočnu stranu kad dolazi, možda jedna mini-kuvertica sa cvjetićem ili srčekom na njoj ispod bršljana :)
Svaka čast na make-overu sandučića!

Tanema kaže...

meni je predivan! ako nešto i dodaš, apsolutno sam sigurna da će to biti jednako savršeno kao i sad! Samo ne znam šta će ti muž reći kad ti se poštar počne zadržavati pred kućom....

Maja kaže...

Jako lijepo. Zaista, jako lijepo :)

Željka kaže...

hej ekipa! hvala vam puno na komentarima. sviđa mi se ideja sa bočnim bršljanom ali i sa pisamcem sa strane, ali moram još malo razmisliti i isprobati kombinacije, ali što ga više gledam, nekako mi se čini da je to - to.

lindolina kaže...

Bravo majstorice! Sandučić si prekrasno uredila i sigurna sam da se neće samo poštar zadržat ispred sandučića :) Da li dodati nešto ili ne, osobno ne bih ništa dodavala. Ali ako i budeš nešto dodavala virujem da ćeš to napravit savršeno.

drenka kaže...

Predivan je!
Mozes ga malo promeniti kako sto kazes, a i nemora i vako je dobar.
Meni se svidja ideja od Marija da sa strane stsvis neki kuvert sa srce, bice tako zanimjivo

Jana kaže...

Predivan način pretvaranja sivog običnog svakodnevnog hladnog predmeta u nešto što ti već letimičnim pogledom ugrije srce i dušu i učini te radosnim. Bravo!

Dijete u Svemiru kaže...

Predivan je sanducic!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails