Preskoči na glavni sadržaj

Ni tanjuri nisu više što su nekad bili

Bio je crven a onda je ostao bez boje (a lijepo je pisalo da smije u perilicu), onda se dugo skrivao i sramio izaći iz ormara. Prekjučer mi je Ivana donijela ovu, za moj tanjur, sretnu salvetu. Čim sam ju vidjela, sjetila sam se zaboravljenog tanjura. Sinoć je bila sretna tanjurova večer. Prvo sam pogrebala ostatke crvene boje, napravila obrnuti decoupage, malo ga popeglala i zatim isfenirala, premazala bijelim da se istakne uzorak i, na kraju, zakamuflirala pozadinu zelenim sprejom. Eto, moj prvi decoupage na staklu. Nije tako loš. Mislim da je moj crveni tanjur, nakon dugog skrivanja, zaslužio jedan dobar wellness, što je i dobio. I neka se sada samo usudi poslužiti na sebi neke nefine kolače. Odmah ga šaljem na novo peglanje i feniranje. Tko zna kakvu boju će onda zaraditi.
Ivana, hvala za salvetu i... kada dolaziš na kolače?

Primjedbe

Autor Unknown rekao je…
ja nosim kolače, povest ću i ivanu i donjeti ću ti još 8 zelenih salveta, samo ako mi te kolačiće serviraš na ovom prelijepom tanjuru i ako smijem sjediti na onoj predivnoj staroj stolici i papati?
Autor Claudia Tessitori rekao je…
tanjur ti je prekrasan!! još u tvojoj boji!!! :-))
Autor Maja rekao je…
Predobar! Kako me samo podsjeća na Irsku!
Autor Tanema rekao je…
dobro Maja kaže, i mene podsjeća na Irsku! Prekrasan je, a još kad na njega poslažeš svoje fine kolače...mmmm... s jabukama i cimetom ili sa sirom i grožđicama... skrenula sam s teme, ali ti si kriva, nisi smjela spominjati kolače...
Autor Leptir (Nataša) rekao je…
Hej, Željka! Svrati do mojeg bloga po Lemonade stand award!
Ugodan dan!
Autor Ivana rekao je…
Oho, shame on me -jučer sam bila zauzeta,a kad ono u međuvremenu nastaju čuda...
Draga moja, znaš dobro da imam još dosta salveta - dat ću ti ih sve ako to znači da ćeš me uvijek zvati na kolače i to iz ovakvih tanjura! Dogovorit ću se s Teom oko dolaska i, nema problema, svako drugi kolač ćemo se izmjenivati na onom predivnom stolcu :)
Autor Nasmijano nebo rekao je…
vidim da ću morati nabaviti još stolaca... i tanjura, a o kolačima ćemo se već dogovoriti. hvala svima na komentarima. irska? hm, morat ću otići tamo da vidim njihove djeteline uživo
Autor Marija rekao je…
Dobar neki tanjur ak se sam ispere od boje bez da se sami mučimo time haha
Ah, i meni su odmah u mislima bila Irska i značenje bijelo-zelene kombinacije i djetelina...

Odlično si ukomponirala tu salveticu, sviđa mi se kombinacija veličina točkica i prugica na tanjuru jer nam je često tak i u tanjuru :)
Sviđa mi se što uz svaku slikicu i rad imaš cijelu priču u postu, baš u mom stilu ;)
Autor Claudia Tessitori rekao je…
Nova pozadina bloga?! Super jeeee..!! :-))
Autor Unknown rekao je…
pozadina ti je cooooool! super! ja pripremam rapsodiju za valentinovo! mrak, i super ti se slaže sa zaglavljem, bravo, bravo...... a ima i zelene.... NARAVNO!!!!! :))))
Korisnik Anonimno rekao je…
Super ti je ispao tanjur a i salveta mi se sviđa. .i ideje su ti odlične. .a sad svrati do mog bloga iam nešto tamo za tebe. .
Autor kaća rekao je…
bok zeljka!!!blog ti je super,super!!ideje i izvedba istih fantasticne!i na mom blogu ima nagradica za tebe..lijepi ti pozdrav!

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon