Preskoči na glavni sadržaj

Mamina radionica

Pretprošli vikend sam bila vanserijski vrijedna. Preuredila sam jedan sobičak naše kuće u svoju radionicu. Do sada su sve moje kreacija nastajale, uglavnom na kuhinjskom stolu što mi je dozlogrdilo jer smo vrlo često jeli s kanticom farbe i kistovima pored zdjele sa salatom šutirajući moje rukotvorine pod stolom. A jedan cijeli tjedan smo čak glumili kao da smo na pikniku, jedući za malim stolićem u dnevnoj sobi i sjedeći na podu. Sve to ima svoje čari, pogotovo djeci, ali... radionica je radionica. Doduše, samo do ljeta jer tada krećemo u preuređenje i moj sobičak postaje Lukina soba. Što se može. Kratko ali slatko, ali... baš nešto gledam te nacrte i mislim si...
Čim sam bila gotova s uređivanjem, na vratima je osvanuo natpis "Mamina radionica". Moja Laura ga je sama napravila i dirnula me do suza. Toliko se trudila da ispadne savršen da su je još i drugi dan boljeli prsti od rezuckanja - škaricama za nokte.
I tako je sobica dobila ime. Radionica se svakodnevno koristi. Iako ima svega 5 kvadrata, unutra nas je uvijek barem troje i svi želimo nešto raditi. Nakon što sam završila poštanski sandučić, morala sam udovoljiti želji malenih da i oni nešto kreiraju. Dogovorili smo se da će svatko urediti svoju kutiju. Luka je izabrao motiv Ben10, a Laura životinjica. Bojali smo bijelom akrilnom bojom podlogu, radili decoupage, Laura je crtala temperom, Luka je radio čak i malo pitoricca, a njegovu kutiju sam dodatno posprejala crnim sprejom.
U posjet nam je došla i baka, pa nam se i ona pridružila u radionici. Malo je pomagala trackati i reckati, ali... dok smo mi fenirali bijelu podlogu, baka je iskoristila vrijeme i... kreirala časkom nešto svoje. Napuhala je gumenu rukavicu i na njoj iscrtala smiješnu facu. Trebam li vam reći od koga smo naslijedili kreativnu crtu??? Nadam se da ću vam uskoro pokazati i bakine crteže i slike. Samo je moram nagovoriti da mi da dozvolu.

Primjedbe

Autor Tanema rekao je…
ajme, koliko krasnih kreativnih ideja na jednom mjestu! Obavezno moraš baku nagovoriti da nam pokaže svoje čarolije! Znaš šta, draga? mislim da će te tvoji klinci prešišati... ako napravite stalnu radionicu i oni budu svako malo radili ovakva djelca, za koju godinu mi ćemo njih tražiti za savjet!
Autor Ivana rekao je…
Kad se male ruke slože... Sigurna sam da su ti upravo ove dvije kutije najdraže rukotvorine, molim te uruči im pusu i od mene,a onda Lauri još jednu za onaj natpis kojim je i mene dirnula do suza.
A i novo ruho blogića je mrak!
Autor mamakreativka rekao je…
znaš kaj ,poznato mi je ovo jelo u kuhinji sa ljepilom,farbama,salvetama,baš ti zavidim da si dobila svoj kreativan kutak.pusa
Autor Maja rekao je…
Fantastično! Jedan veliki bravo za cijelo društvance! Tko zna, možda će uskoro svaki dio obitelji osjetiti potrebu za vlastitom radionicom. Samo, onda će trebati jako dobro proučiti te nacrte!
Autor Bubamara šarena rekao je…
I meni je poznato jedenje između hrpe papira, boja, ljepila....Iako će biti na kratko tvoj krestivni kutić, vjerujem da ćeš svaki trenutak uživati stvarati tamo. Predivan ti je Laura natpis za vrata napravila...meni su takvi, od srca, najdraži.

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon