17 travnja 2010

Papir, papir i onda opet papir

Pin It
Nikako da me prođe opsesija rada s papirom. Baš suprotno, sve sam više zaluđena papirom i čudima koje se od njega mogu stvoriti. A još i ako je reciklaža u pitanju - čarolija je potpuna.
Danas smo Laura, Luka i ja sudjelovali na radionici izrade recikliranoga papira, u sklopu Zelendana, na zagrebačkom Bundeku. Radionicu je vodila super sipatična teta Ana-Marija iz udruge Kneja.
Naučila nas je kako napraviti prekrasan reciklirani papir od već korištenoga papira. Takav reciklirani papir možemo koristiti za izradu čestitki, papira za zamatanje, omotnica, pozivnica... i što god nam još padne na pamet. A što je najbolje, možemo ga ukrasiti baš po svojoj želji. Za ukrašavanje se mogu dodavati cvijetne latice, travčice, razne sjemenke, sličice, ekološke boje, mirisi... mogućnosti su beskrajne. Na njemu možemo raditi čak i decoupage.
Ako vas zanima postupak izrade papira, pogledajte ovdje, a ja ću vam pokazati nekoliko sličica da vidite kako nam je bilo. Trebam li vam reću koja će biti naša glavna sutrašnja aktivnost?

Broj komentara: 10:

Tanema kaže...

svakako pozdravljam ovu ideju! svaka čast! vrlo kreativno i ne samo ekološki prihvatljivo, nego i poželjno! jedva čekam nove uratke!

Sandra Z kaže...

Fenomenalno! I te kako korisno :)) Bilježim link na listu onih kojima ću se često vraćati. Uživajte u stvaranju, i jedva čekam fotkice :))

Anonimno kaže...

jao, pa ovo je super. .a i nisam znala da postoji ta udruga, a živim nedaleko od Čakovca. .

Ivana kaže...

Koja luda ideja - mi "nezaljubljenici" u papir pojma nemamo što sve može! Željka, rasplali i pouči nas! Ne sumnjam da si se odlično provela.

Ariana Moj Hobi kaže...

I ja pozdravljam ideju i sretna sam zbog tvoje opsesije papirom jer meni je ovo doista nešto fantastično....volim reciklirati i od "odbačenog" napraviti nešto....posebna draž....ali svakako si MAJSTORICA u igranju papirom....joj,ja bih kod tebe na radionicu.....pusek!

Ariana Moj Hobi kaže...

Evo draga,ispravila sam pogrešku-nisam bila sljedbenica tvog odličnog bloga službeno,upravo sam postala...a čuj,učim stalno nešto novo.....pa valjda nikad nije kasno za učiniti dobre stvari...pusek!

Goge kaže...

Papiri su predobri. Jako mi je žao što nisam mogla na radionice. Ali zato imam tebe. Toliko samo o tome pričale i baš mi je drago da si uspjela otići na radionicu. Kad budeš kupovala materijal za kalupe, kupuj duplo.

Sandra kaže...

toliko si opsjednuta papirom da buš nas usisala u svoj papirnati svijet!
Mene drži ideja da napravim paprir i da od njega radim tagove za ono što rukama stvorim! Ali budući da takve ideje čekaju neki drugi život - mislim da mi je bolje bataliti ideju!

HRANDICA kaže...

TI HOMEMADE papiri su zakon. Nikad jih sama nisam pravila ali mi se jako svidjaju. Evo, sad ti prva isprobaj, pa ču onda ja testirati svoje sposobnosti.

Željka kaže...

drago mi je da vam se sviđaju ovi "homemade" papiri, stvarno su odlični. a vidim i da ima još zainteresiranih, pa... cure mje, zasučimo rukave i krenimo. ja ću prva a vi zamnom.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails