Preskoči na glavni sadržaj

Nisam zaspala, još...

U zadnje vrijeme nisam baš orna u objavljivanju postova, ali to ne znači da spavam. Bar ne još... A kao dokaz prilažem fotografiju moje ruke. Ova fotka nastala je noćas, negdje oko 2 sata. Ako vam se čini da je na ruci potrgana gumena rukavica, varate se. Na ruci mi je drvofix. Nije pakung ali slično djeluje.
A što stvara ta ruka? Eeeee... nešto kraj čega ću spavati, jednoga dana kada budem imala vremena za spavanje. Izrađujem si vlastiti noćni ormarić, ormarić koji prema dimenzijama uopće nije ormarić već pravi mali ormar - 88 x 35 x 23/45 cm.
Ovoga puta nemam baš mnogo fotografija zato što:
  • dosadila sam sama sebi fotkama "faza po faza"
  • proces nastajanja kartonskog namještaja sam ionako do sada već nekoliko puta prikazala
  • tijekom rada vodim bilješke o utrošenom vremenu i materijalu pa izbjegavam sve ostale poslove koji mi oduzimaju vrijeme i prostor
Ali ipak, evo dvije fotkice nastale u prolazu, u vrijeme dok nisam mjerila vrijeme. Eto, tek toliko...
I da, za ovo mi je trebalo dva dana i jedna noć. A u nedjelju se planiram naspavati kraj njega. Dakle, odbrojavanje traje, još: 4 noći...

Primjedbe

Autor Sandra Z rekao je…
Ž. ako se ne varam, prije par dana si tek radila na skici a ovo je sada već gotova konstrukcija?!! A baš si izabrala poveliki komad za raditi, priznaj, to ti sebe iskušavaš ...
Jako mi se dopada oblik koji si namijenila svojem noćnom ormariću. Ima puno tajnih i manje tajnih skrovišta :))
Pozz :))
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Već sada izgleda izvrsno! Ladice!!!???!!! Svaka ti čast, mislim da je to poprilično komplicirano da sve štima, nigdje ne zapinje i nema asimetrije. I još u kasne noćne sate kada geometrija nama običnim smrtnicima i nije baš najbolja, i dok mi "zzzzzzz" ti "zzzzz-ujiš".....i čini se da je najgori dio sljepljena ruka :). (Ili možda najgori dio tek slijedi kada zanjonjaš na poslu, hi hi hi ). Čestitam po stoti put!
Autor Prirodna rekao je…
ajmeeeeeeeee, ajde mi budi instruktorica, može detaljnije informacije o izradi????
Autor Sanja rekao je…
Hehe, nisi zaspala, al čini mi se da radiš i u snu i da spavaš sa rukama od drvofixa :))))
Predivan mi je tvoj namještaj od kartona i zaista imaš "žicu" za te stvari! Napravila si remek-djelo od kartona, ormarić koji ima sve što treba i više od toga! Samo nastavi, jer odlično ti ide! Zanima me kako će na kraju izgledati kad ga ušminkaš do kraja!
Pusa
Korisnik Anonimno rekao je…
Ja sam oduševljena tvojim blogom i tvojim radovima. Ovako nešto nisam dosad ni vidjela i strašno mi se sviđa, ponajprije što je sve reciklaža. Ouševljena sam i čekam da vidim kako će izgledati na kraju. Pozdrav i znaj da imaš novu vjernu čitateljicu!!!! Puuusa :)))
Autor Suzana rekao je…
Već sad izgleda prelijepo i tajnovito. Brojim s tobom do prvog sna uz ormarić u kom sigurno ima ladica za lijepe snove, planerske snove......i tako do vrha.
Autor Marina rekao je…
nevjerojatna si :-))
Autor Tatjana rekao je…
Ma daj Ž.,superženo!Već sada zavidim,ali samo na ormaru,na procesu nikako!Ubrzaj malo,nestrpljiva sam!
Autor DIE rekao je…
Prekrasan je!! Cime si ga oblozila na kraju? Je li papir u pitanju?
Super izgleda i ja jedva cekam ponedeljak, da vidim krajnji rezultat.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
uh, još nije ni napola gotov a vi mu se već divite. hvala vam. bio bi već i gotov da ne moram obavljati dosadne svakodnevne stvari kao što su kuhanje, pranje veša, odlazak na posao...
@Die - da, rubove kaširam razrijeđenim drvofixsom i papirom, ali pak papirom. čvršći je i ne pušta boju kao novinski.
Autor Keks rekao je…
Bez teksta sam...kutovi pod 90, rubovi savršeno obrađeni, stranice sve iste debljine u milimetar, ladice sjedaju savršeno...svaka čast majstorice! Stvarno!
Autor Goge rekao je…
Sad razmisljam o boji. Hoce li to biti tvoja zelena ili tvoja novozavoljena roza ili kombinacija??? Strpit cu se jos par dana. Ali ovo do sad izgleda super od modela do izvedbe.
Autor Lenka rekao je…
Ovo će biti preslatko, deluje mnogo skladno :)). Jedva čekam da vidim koje će boje biti :D.
Autor svaštara rekao je…
Opet?? :)) Baš mislim evo odustala je, kad ona punom parom u akciji!!

Znaš, ti si kriva za brdo mojih pokušaja i polovičnih projekata od kartona.. I tek sad sam svjesna koliko je teško ostati uporan, istrajati na preciznosti.. Svaka čast!!

Jedva čekam da vidim sličice kad bude gotovo..
Jesi se već naspavala pored njega?? :)

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon