Preskoči na glavni sadržaj

Today is the day!


Evo, konačno je došao i taj dan. Objavljujem gotov TODAY. Čekali ste cijeli tjedan, neki strpljivo neki nestrpljivo, i na kraju dočekali.

Today će biti natpis iznad ormara moje kćeri, kako bi je podsjetio da neke važne stvari ipak treba napraviti još danas, ako je ikako moguće. Naravno, ovo je šala, ali u svakoj šali ima i pomalo istine. Ako znamo da se radi o jednoj tinejđerici, onda je sve jasno. Posebno sam, crvenom bojom, istaknula i slova D i A kao protutežu vječitom NE.

Slova sam radila tako što sam u računalu složila željena slova u određenoj dimenziji. Ukupna duljina cijelog natpisa je 70 cm, znači svako slovo je širine 14cm i visine 21 cm. "Debljina" slova je 2,5 cm. Svako slovo sam isprintala zasebno, indigo papirom prenijela na karton i iskrojila. Lijepila drvofixom, kaširala novinskim papirom, pobijelila i zatim oslikala akrilom.

Slova još moram spojiti jednom kartonskom "letvicom" kako bi stajala zajedno u pravilnim razmacima i kako bi ih lakše objesila na zid.

A zapravo, kad bolje razmislim, ovo je podsjetnik svima nama kako je najvažnije ono što je ovdje i sada, ono što je danas. Jučer je već prošlost a sutra još nije ni došlo.
Osim toga
DANAS JE ODLIČAN DAN
ZA KRENUTI S NOVIM PROJEKTOM.

Primjedbe

Autor Sandra Z rekao je…
Sviđa mi se ovo što si rekla: najvažnije je ono što je ovdje i sada! Ne razmišljati o prošlom niti o tome što budućnost nosi, nego živjeti i doživjeti ovaj trenutak sada.
Mada mi je, i ona druga strana natpisa, više edukativne prirode, jaaaaako prirasla srcu. Po tom te pitanju u potpunosti razumijem.
Odlično si to napravila i svaka čast na držanje u neizvijesnosti:))

Pozz :))
Autor Marina rekao je…
izvrsno, a posebno mi se sviđa zadnja rečenica - danas je odličan dan za krenuti s novim projektom :)
Autor Goge rekao je…
Ovako na okupu izgledaju savršeno. Iako sam znala što ćeš ispisati sa slovima, jedva sam čekala kraj. A i vitice su tu :))
Znam da si u vitičastoj fazi.
Autor Vera rekao je…
Ovo Today je sto put bolej od ime..Ima smisla i svaki pud kad bidi podseti ce je sta treba raditi
Igra sa slova ti je bila fantasticna!!
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Kreativnost, volja, i mudrost u svrhu estetike, ljubavi i odgoja! Bravo ti! Osim poruke koja nosi i skriveno (istaknuto) značenje i estetski je izvrsno. Oduševljena sam!
Autor Nasmijano nebo rekao je…
hvala, hvala...
i meni se sviđa ovo sa slovima. mislim da neću stati.
Autor Leptir (Nataša) rekao je…
Izgleda odlično!!
Autor Suzana rekao je…
Jako dobro napravljeno, ideja je izvrsna. Efekt predivan......stojim i divim se! Pozdrav
Autor Sweet Green rekao je…
izvrsna ideja! pomalo me podsjetilo na decoupage stolic koji sam nedavno radila. iskasirala sam jedno stotinu satova koje sam izrezala iz casopisa. osim sto izgleda super, to mi je diskretan podsjetnik da vrijeme prolazi :)
Autor Lilly... rekao je…
Ha ha! Fenomenalno! Svima nama bi ponekad trebao takav podsjetnik, zar ne? :)) Pusa!
Korisnik ivakreativa.com rekao je…
Svaka čast! "Today" je odlična poruka. Jako mi se dopada, pozz :)
Autor Dragana Daša rekao je…
Super je, sviđa mi se!:) Pratim te, divan blog.
Autor Tanema rekao je…
baš si me izmučila s redanjem slova i sad znam da je vrijedilo kad ih vidim sve na okupu! neizvjesno do samoga kraja. prekrasno je ispalo!
Autor Layla rekao je…
odlično izgleda!bravo!!!
Sviđa mi se što znak poručuje-živi za danas :)

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon