28 veljače 2011

Today is the day!

Pin It

Evo, konačno je došao i taj dan. Objavljujem gotov TODAY. Čekali ste cijeli tjedan, neki strpljivo neki nestrpljivo, i na kraju dočekali.

Today će biti natpis iznad ormara moje kćeri, kako bi je podsjetio da neke važne stvari ipak treba napraviti još danas, ako je ikako moguće. Naravno, ovo je šala, ali u svakoj šali ima i pomalo istine. Ako znamo da se radi o jednoj tinejđerici, onda je sve jasno. Posebno sam, crvenom bojom, istaknula i slova D i A kao protutežu vječitom NE.

Slova sam radila tako što sam u računalu složila željena slova u određenoj dimenziji. Ukupna duljina cijelog natpisa je 70 cm, znači svako slovo je širine 14cm i visine 21 cm. "Debljina" slova je 2,5 cm. Svako slovo sam isprintala zasebno, indigo papirom prenijela na karton i iskrojila. Lijepila drvofixom, kaširala novinskim papirom, pobijelila i zatim oslikala akrilom.

Slova još moram spojiti jednom kartonskom "letvicom" kako bi stajala zajedno u pravilnim razmacima i kako bi ih lakše objesila na zid.

A zapravo, kad bolje razmislim, ovo je podsjetnik svima nama kako je najvažnije ono što je ovdje i sada, ono što je danas. Jučer je već prošlost a sutra još nije ni došlo.
Osim toga
DANAS JE ODLIČAN DAN
ZA KRENUTI S NOVIM PROJEKTOM.

Broj komentara: 14:

Sandra Z kaže...

Sviđa mi se ovo što si rekla: najvažnije je ono što je ovdje i sada! Ne razmišljati o prošlom niti o tome što budućnost nosi, nego živjeti i doživjeti ovaj trenutak sada.
Mada mi je, i ona druga strana natpisa, više edukativne prirode, jaaaaako prirasla srcu. Po tom te pitanju u potpunosti razumijem.
Odlično si to napravila i svaka čast na držanje u neizvijesnosti:))

Pozz :))

Marina kaže...

izvrsno, a posebno mi se sviđa zadnja rečenica - danas je odličan dan za krenuti s novim projektom :)

Goge kaže...

Ovako na okupu izgledaju savršeno. Iako sam znala što ćeš ispisati sa slovima, jedva sam čekala kraj. A i vitice su tu :))
Znam da si u vitičastoj fazi.

drenka kaže...

Ovo Today je sto put bolej od ime..Ima smisla i svaki pud kad bidi podseti ce je sta treba raditi
Igra sa slova ti je bila fantasticna!!

Sretno Vrijeme kaže...

Kreativnost, volja, i mudrost u svrhu estetike, ljubavi i odgoja! Bravo ti! Osim poruke koja nosi i skriveno (istaknuto) značenje i estetski je izvrsno. Oduševljena sam!

Nasmijano nebo kaže...

hvala, hvala...
i meni se sviđa ovo sa slovima. mislim da neću stati.

Leptir kaže...

Izgleda odlično!!

Suzana kaže...

Jako dobro napravljeno, ideja je izvrsna. Efekt predivan......stojim i divim se! Pozdrav

Sweet Green kaže...

izvrsna ideja! pomalo me podsjetilo na decoupage stolic koji sam nedavno radila. iskasirala sam jedno stotinu satova koje sam izrezala iz casopisa. osim sto izgleda super, to mi je diskretan podsjetnik da vrijeme prolazi :)

Lilly... kaže...

Ha ha! Fenomenalno! Svima nama bi ponekad trebao takav podsjetnik, zar ne? :)) Pusa!

ivakreativa.com kaže...

Svaka čast! "Today" je odlična poruka. Jako mi se dopada, pozz :)

Dragana Honey Daša kaže...

Super je, sviđa mi se!:) Pratim te, divan blog.

Tanema kaže...

baš si me izmučila s redanjem slova i sad znam da je vrijedilo kad ih vidim sve na okupu! neizvjesno do samoga kraja. prekrasno je ispalo!

Layla kaže...

odlično izgleda!bravo!!!
Sviđa mi se što znak poručuje-živi za danas :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails