Preskoči na glavni sadržaj

Kućica u cvijeću

Ponekada nam se životne situacije čine bezizlazne i beskonačne. Već četiri mjeseca sam okružena majstorima, skelom, prašinom, bukom i neredom. Imala sam osjećaj da se više nikada neću vratiti u čistu i urednu kuću i da više nikada neću imati vremena niti snage baviti se stvaranjem čudesa od papira i kartona. I onda su, polako, majstori počeli, jedan po jedan, odlaziti, skinuli su mi skelu sa kuće, maknuli su mi brdo svega i svačega iz dvorišta, buka se polako počela stišavati dok nije potpuno nestala (od majstora, ona dječja je još uvijek prisutna)... Ostali su samo prašina i beskrajni nered naših stvari koje sada treba ponovo vratiti na mjesto i naravno, bezbroj poslova koje nakon majstora moraš sam napraviti. Moj dio posla s krpama i metlama tek dolazi. Beskrajno sam umorna i iscrpljena. No, postoje neke stvari kojima si uvijek možemo napuniti baterije i za koje uvijek imamo volje i snage. Tako sam i ja u proteklih nekoliko noći (da, noći, danju sam išla na posao i nakon toga preslagivala stvari po kući) napravila jednu pospremljenu i čistu kućicu od kartona. Ne, nisam pukla...
Nazvala me Sandra i zamolila da joj za nastavu u Helen Doron centru napravim kućicu pomoću koje će dječica učiti prostorne odnose. YES!!! Zadani parametri su bili: podloga 40x50 cm (moja je 45x50 cm), dvorišna vrata koja se otvaraju, stazica koja od tih vrata vodi do ulaznih vrata u kuću, cvijeće s lijeve i desne strane stazice, hodnik iz kojeg se ulazi u prostorije, kuhinja s prepoznatljivim elementima i još jedna bilo koja prostorija. Ja sam napravila još i kupaonicu i u vrtu pseću kućicu. Kako sam radila? Savijajući i krojeći karton, ljepeći vrućim ljepilom i ukrašavala decoupageom.
Pa dobro mi došli!
Uđite i pogledajte moju kućicu u cvijeću kojom najavljujem svoj povratak u svijet kreiranja i stvaranja i konačni silazak sa skele.
predsoblje
dnevna soba
kupaonica
kuhinja
dvorište

Primjedbe

Autor Radionica Lutkac rekao je…
Kućica je prekrasna, deca će odlično moći da uče uz nju. Željka, bravo za ogromnu energiju koju poseduješ !!!
Autor tatjana rekao je…
koji detalji! odlično!
djeca će sigurno biti i više nego oduševljena! :)
Autor Sandra Z rekao je…
Svaka čast, Željka! Nakon svega ovog opisanog kroz što si prolazila i još prolaziš, da nađeš snage i kreativnosti za ovu minijaturnu kućicu u cvijeću. Baš je lijepo ispala i sigurna sam da će dječica uživati :)) Pusa velika
Autor HRANDICA rekao je…
Odlična je ova kučica! Mini, mini...
Autor Claudia Tessitori rekao je…
UUUUUUUUU...Ž..PA OVO JE DIVNO!!
STVARNO , SVAKA ČAST!! :))BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Dobro mi je poznato kako dugotrajni radovi i nered mogu obeshrabriti i deprimirati, a ti uza sve to još nalaziš snage za izradu ovakve krasne kućice! Svaka čast! Čestitam!
Autor gospodja Tralalalinski rekao je…
najlepse je raditi za decu :)
Kucica je predivna!
Autor Maite - vitoma rekao je…
Una idea genial.
Bss.
Autor Tanema rekao je…
ah, napokon mi dozvoljava dati komentar! ja sam pripremila miće lutkice i životinjice i kad se riješiš metle, očekujem da ćemo se poigrati u jednoj takvoj kućici!
Autor Maja rekao je…
Kako dobro! Predobro! Mislim da će teta Sandra biti i više ngo zadovoljna! Meni je kućica totalni mrak :)
Autor Nena3110 rekao je…
Neverovatno!
Bravo za tebe, toliko je slatka, a ja ti se divim i zbog tvoje snage da uz sve obaveze i ovakvu lepotu stvoriš.
Drago mi je što su radovi završeni, želim ti uživanje u toplom domu.
Korisnik www.Domistil.ba rekao je…
Divno

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon