05 listopada 2010

Kućica u cvijeću

Pin It
Ponekada nam se životne situacije čine bezizlazne i beskonačne. Već četiri mjeseca sam okružena majstorima, skelom, prašinom, bukom i neredom. Imala sam osjećaj da se više nikada neću vratiti u čistu i urednu kuću i da više nikada neću imati vremena niti snage baviti se stvaranjem čudesa od papira i kartona. I onda su, polako, majstori počeli, jedan po jedan, odlaziti, skinuli su mi skelu sa kuće, maknuli su mi brdo svega i svačega iz dvorišta, buka se polako počela stišavati dok nije potpuno nestala (od majstora, ona dječja je još uvijek prisutna)... Ostali su samo prašina i beskrajni nered naših stvari koje sada treba ponovo vratiti na mjesto i naravno, bezbroj poslova koje nakon majstora moraš sam napraviti. Moj dio posla s krpama i metlama tek dolazi. Beskrajno sam umorna i iscrpljena. No, postoje neke stvari kojima si uvijek možemo napuniti baterije i za koje uvijek imamo volje i snage. Tako sam i ja u proteklih nekoliko noći (da, noći, danju sam išla na posao i nakon toga preslagivala stvari po kući) napravila jednu pospremljenu i čistu kućicu od kartona. Ne, nisam pukla...
Nazvala me Sandra i zamolila da joj za nastavu u Helen Doron centru napravim kućicu pomoću koje će dječica učiti prostorne odnose. YES!!! Zadani parametri su bili: podloga 40x50 cm (moja je 45x50 cm), dvorišna vrata koja se otvaraju, stazica koja od tih vrata vodi do ulaznih vrata u kuću, cvijeće s lijeve i desne strane stazice, hodnik iz kojeg se ulazi u prostorije, kuhinja s prepoznatljivim elementima i još jedna bilo koja prostorija. Ja sam napravila još i kupaonicu i u vrtu pseću kućicu. Kako sam radila? Savijajući i krojeći karton, ljepeći vrućim ljepilom i ukrašavala decoupageom.
Pa dobro mi došli!
Uđite i pogledajte moju kućicu u cvijeću kojom najavljujem svoj povratak u svijet kreiranja i stvaranja i konačni silazak sa skele.
predsoblje
dnevna soba
kupaonica
kuhinja
dvorište

Broj komentara: 12:

Radionica Lutkac kaže...

Kućica je prekrasna, deca će odlično moći da uče uz nju. Željka, bravo za ogromnu energiju koju poseduješ !!!

tatjana kaže...

koji detalji! odlično!
djeca će sigurno biti i više nego oduševljena! :)

Sandra Z kaže...

Svaka čast, Željka! Nakon svega ovog opisanog kroz što si prolazila i još prolaziš, da nađeš snage i kreativnosti za ovu minijaturnu kućicu u cvijeću. Baš je lijepo ispala i sigurna sam da će dječica uživati :)) Pusa velika

HRANDICA kaže...

Odlična je ova kučica! Mini, mini...

Claudia Tessitori kaže...

UUUUUUUUU...Ž..PA OVO JE DIVNO!!
STVARNO , SVAKA ČAST!! :))BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!

Sretno Vrijeme kaže...

Dobro mi je poznato kako dugotrajni radovi i nered mogu obeshrabriti i deprimirati, a ti uza sve to još nalaziš snage za izradu ovakve krasne kućice! Svaka čast! Čestitam!

gospodja Tralalalinski kaže...

najlepse je raditi za decu :)
Kucica je predivna!

Maite - vitoma kaže...

Una idea genial.
Bss.

Tanema kaže...

ah, napokon mi dozvoljava dati komentar! ja sam pripremila miće lutkice i životinjice i kad se riješiš metle, očekujem da ćemo se poigrati u jednoj takvoj kućici!

Maja kaže...

Kako dobro! Predobro! Mislim da će teta Sandra biti i više ngo zadovoljna! Meni je kućica totalni mrak :)

Nena3110 kaže...

Neverovatno!
Bravo za tebe, toliko je slatka, a ja ti se divim i zbog tvoje snage da uz sve obaveze i ovakvu lepotu stvoriš.
Drago mi je što su radovi završeni, želim ti uživanje u toplom domu.

www.Domistil.ba kaže...

Divno

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails