Preskoči na glavni sadržaj

Leptirići šarenčići

Neki dan sam na Teinom blogu vidjela post o limenim leptirićima i odonda ne prestajem misliti na njih. Strašno su mi se svidjeli. No, mučilo me pitanje - gdje nabaviti lim. Znam, znam - odeš u dućan gdje se prodaju limovi i kupiš... Eeeee, to bi bilo vrlo jednostavno i elegantno da ja nisam jedna od onih kojoj je najdraže kada se nešto reciklira i koja je jako zadovoljna kada stvori nešto novo od "smeća".
I tako sam jutros, otvorivši novu limenku kave, doživjela prosvijetljenje. Zaštitni poklopac od kave je - limenko, baš kakav meni treba. Nitko sretniji od mene! A tih pokopaca - skoro puna ladica. Konačno mi je sinulo zašto sam ih do sada sakupljala.
Limeni poklopac premažete ljepilom za dekupage, nalijepite leptira iz salvete koji čak ne mora biti precizno izrezan, obrežete pažljivo rubove i to je to. Savijete mu krila u položaj koji vam odgovara i stavite ga na neko lijepo mjesto. Meni se kod ovih leprira posebno sviđa njohov sjaj koji je rezultat decoupaga na metalnoj podlozi.
A ako želite izrezati limenog leptira, bez boje, poklopac kave će i u tom slučaju savršeno poslužiti.

Primjedbe

Autor Tanema rekao je…
ženo dala si mi ideju za vrisnuti! Već neko vrijeme proučavam tu zaštitnu foliju od kave i nikako da nadođem za šta bi ju mogla upotrijebiti, sad sam prosvjetljena! Bravo, Željka ovo zaslužuje da opet budeš chic of the Week kod Tee!
Autor Nela rekao je…
Fantastično!!! A tek ukrasi za Novu godinu :)
Autor Leptir (Nataša) rekao je…
Sad sam naišla na tvoj blog i oduševila sam se. Izvrstan je! imaš puno kreativnih ideja.
Hvala na inspiraciji. Sigurno ću koju iskoristit prije ili poslije ;-)
Autor Nasmijano nebo rekao je…
drago mi je da vam se sviđa i post o leptirićima i moj blog... sretna sam zbog toga. hvala vam :-)
Autor Leptir (Nataša) rekao je…
nema na čemu.
na mojem blogu imate neke linkove iz kojih također možete dobiti nove, zgodne ideje. doduše, vidim da su nam neki linkovi isti :-)
Autor Diana rekao je…
Svaka cast Zeky! :)
Leptirici su divni! Idem sad utvrditi gradivo sa ostalih postova ;).
Autor Škrabalica rekao je…
prelepi su! moram probati čim novu kafu kupim (:
Autor bensedin art rekao je…
Odlično izgledaju, mnogo je dobra ideja!
Autor Nataša rekao je…
Ideja ti je super, samo da se setim gde sam sakrila ove poklopce, jer uvek sklonim na sigurno određene stvari, pa ne mogu da ih nađem. To radim radi njihove bezbednosti, da nečijom greškom ne završe u smeću. Što bih ja rekla, samo što ne polete.
Autor By Neymes rekao je…
OLÁ AMIGA,EU ADORAR ESTE PROJETO,PARABÉNS.VALÉRIA.(BRASIL).

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon