08 studenoga 2009

Leptirići šarenčići

Pin It
Neki dan sam na Teinom blogu vidjela post o limenim leptirićima i odonda ne prestajem misliti na njih. Strašno su mi se svidjeli. No, mučilo me pitanje - gdje nabaviti lim. Znam, znam - odeš u dućan gdje se prodaju limovi i kupiš... Eeeee, to bi bilo vrlo jednostavno i elegantno da ja nisam jedna od onih kojoj je najdraže kada se nešto reciklira i koja je jako zadovoljna kada stvori nešto novo od "smeća".
I tako sam jutros, otvorivši novu limenku kave, doživjela prosvijetljenje. Zaštitni poklopac od kave je - limenko, baš kakav meni treba. Nitko sretniji od mene! A tih pokopaca - skoro puna ladica. Konačno mi je sinulo zašto sam ih do sada sakupljala.
Limeni poklopac premažete ljepilom za dekupage, nalijepite leptira iz salvete koji čak ne mora biti precizno izrezan, obrežete pažljivo rubove i to je to. Savijete mu krila u položaj koji vam odgovara i stavite ga na neko lijepo mjesto. Meni se kod ovih leprira posebno sviđa njohov sjaj koji je rezultat decoupaga na metalnoj podlozi.
A ako želite izrezati limenog leptira, bez boje, poklopac kave će i u tom slučaju savršeno poslužiti.

Broj komentara: 10:

Tanema kaže...

ženo dala si mi ideju za vrisnuti! Već neko vrijeme proučavam tu zaštitnu foliju od kave i nikako da nadođem za šta bi ju mogla upotrijebiti, sad sam prosvjetljena! Bravo, Željka ovo zaslužuje da opet budeš chic of the Week kod Tee!

Nela kaže...

Fantastično!!! A tek ukrasi za Novu godinu :)

Leptir kaže...

Sad sam naišla na tvoj blog i oduševila sam se. Izvrstan je! imaš puno kreativnih ideja.
Hvala na inspiraciji. Sigurno ću koju iskoristit prije ili poslije ;-)

Željka kaže...

drago mi je da vam se sviđa i post o leptirićima i moj blog... sretna sam zbog toga. hvala vam :-)

Leptir kaže...

nema na čemu.
na mojem blogu imate neke linkove iz kojih također možete dobiti nove, zgodne ideje. doduše, vidim da su nam neki linkovi isti :-)

Diana kaže...

Svaka cast Zeky! :)
Leptirici su divni! Idem sad utvrditi gradivo sa ostalih postova ;).

Škrabalica kaže...

prelepi su! moram probati čim novu kafu kupim (:

bensedin art kaže...

Odlično izgledaju, mnogo je dobra ideja!

Iskrica kaže...

Ideja ti je super, samo da se setim gde sam sakrila ove poklopce, jer uvek sklonim na sigurno određene stvari, pa ne mogu da ih nađem. To radim radi njihove bezbednosti, da nečijom greškom ne završe u smeću. Što bih ja rekla, samo što ne polete.

By Neymes kaže...

OLÁ AMIGA,EU ADORAR ESTE PROJETO,PARABÉNS.VALÉRIA.(BRASIL).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails