Preskoči na glavni sadržaj

Petak je dan za...

E pa sad vam, vjerujem, padaju svakakve asocijacije na pamet, ali ovaj petak je ipak dan za pogledati jednu TV emisiju. 
Emisija se zove ŠKOLSKI SAT
emitira se na HRT2 u 8.50 
reprizira je u 15 ili 15.15.
a petak je 23.12.2011.
U toj emisiji ćemo moja Vila bez krila i ja pokazivati kako se izrađuju prigodne ukrasne vrećice, ukrasne zvijezde od papira i papirnati anđeli.


Tutorial o papirnatim anđelima možete vidjeti ovdje a u naredna dva dana ću objaviti i ostale tutoriale. A do tada evo par sličica sa snimanja.





Trema zbog snimanja je prošla al me sad jako pere trema od gledanja emisije. Biti će mi drago ako nađete vremena u petak i pogledate emisiju. I molim vas, nemojte biti prekritični.

Primjedbe

Autor Suzana rekao je…
Trema ti ne treba, naravno da si super sve pokazala kad si majstorica u papirnatim stvarima.
Autor Sandra Z rekao je…
Dan, sat, minuta, program ... sve to stoji zapisano na velikom papiru .. na jako vidnom mjestu. I jedvaaaaaaa čekaaaaaaaaaaam. I sva sreća da sam od petka na GO, tako da ću u miru, sjest, skuhati si kavicu i uživati u majstorijama dviju majstorica :))
Pusa :))
Autor eda rekao je…
Budi sigurna da ćeš imati jednu navijačicu iz splitskih redova!!!
Baš se veselim:))
Autor Nike rekao je…
Baš lijepo da si nam javila! Jedva čekam...sigurna sam da će biti palac gore!
Autor Lenka rekao je…
Sigurna sam da će emisija biti fantastična! Ma kakva trema, ti si genijalka sa papirom :)))
Autor Marija rekao je…
WEEE, moram neki alarm za početak školskog sata staviti, bravo curke :D
Autor Sani rekao je…
Glavu gore, bit će odlično! Gledam reprizu!
Autor Ika Verunica rekao je…
To se mora pogledati, svakako!!!!
Pozdrav
Autor Romana rekao je…
Kakva trema te ima biti kad si pravi majstor u papirnatim stvarima! :)
Rado ću te gledati..
Autor Villa-loredana rekao je…
Prava krafterica, glumica i vila koja je zakon. Čestitke na svemu, a naročito slikovnici. Hvala na posjeti i komentaru. Loredana
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Joj, baš se veselim vidjeti te na tv-u, sigurna sam da si sve odradila super, i u tom kontekstu tvoja briga oko prekritičnosti je nepotrebna. Znam da je gledanje stresnije od snimanja....jer sebe vidimo drugačije nego što se vidimo kada se vidimo! Jedva čekam!!!!
Korisnik IvaKreativa.com rekao je…
Nažalost nisam vidjela prilog koji sam cijeli tjedan cekala. Ne znam sta se desilo ali u petak ujutro u Skolskom satu nisam vidjela, tri puta sam premotavala emisiju. Bas mi je zao. Sigurna sam da je bilo super.:) Pozz

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon