22 prosinca 2011

Ukrasne vrećice

Pin It
 

Kako ove godine zamotati poklone a da bude malo drugačije nego inače? Što kažete na to da sami izradite ukrasne vrećice? Vrlo je jednostavno i brzo. Kako? Lako!


Uzmite komad papira i presavinite ga na trećine. Ako vam ne ide odokativna metoda poslužite se ravnalom. 

Kada ste dobili pregibe koji označavaju trećine, papir raširite i presavinite lijevu i desnu trećinu tako da rub papira dovedete do linije presavijanja pa još malo preko. Ovo je potrebno kako biste dobili rub po kojem će stražnja strana vrećice biti ljepljena. 

Nakon toga je potrebno presavinuti donji dio papira i tako odrediti dno vrećice. Papir presavinite i tako odredite širinu dna.Škarama izrežite po linijama kako je označeno na fotografiji. 

Sada premažite ljepilom rub papira i spojite stražnju stranu vrećice. Također premažite ljepilom dijelove dna i pritisnite rukom unutar vrećice da bolje primi.

Vrećica je skoro gotova. Sada je potrebno lijepo presavinuti rubove s lijeve i desne strane i poravnati vrh.

Vrh vrećice možete presaviniti prema dolje i bušilicom za papir napraviti otvore za mašnice. Kroz rupice provucite mašnice, trakice i ukrase.

Papir od kojeg možete izrađivati ove vrećice je raznolik. Pogledajte od kojeg papira sam ih ja izradila. Osim papira iz jedne stare požutjele knjige, koristila sam obični bijeli papir na koji sam isprintala sitni tekst.

komadić pak papira

papir za printanje u boji

običan novinski papir

Nadam se da će vam pakiranje poklona ove godine biti zabavno i veselo.

Broj komentara: 5:

Fikreta kaže...

Vrlo lijepo!

Marinica kaže...

Baš su lijepe i raznolike vrećice, svaka čast :)

Sandra Z kaže...

Pa ovo je stvarno jednostavno! A izgleda fenomenalno. I ja sam za ovakva neobična zamatanja. Stvarno nema potrebe za kupovanjem vrećica. Ovakva vrećica i samom daru koji je u njoj daje poseban štih.
I opet, hvala ti na objašnjenjima :))
Pozz :))

Rea kaže...

Jednostavno, jeftino i prelijepo! :)

tina.b. kaže...

Super jednostavna ideja! Hvala na uputama :) I sretni blagdani!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails