Preskoči na glavni sadržaj

DO!TS

Do!ts(com.hr) prvi je online, neovisni magazin u Hrvatskoj koji se bavi promicanjem handmade kulture. Namijenjen je svima koji se bave bilo kojom vrstom rukotvorina i koji cijene, poštuju i žive kulturu handmadea. Ideja iza nastanka magazina je želja da se aktivira i potakne handmade scena u Hrvata i regiji.

Prvi broj nastao je u suradnji s dvadesetak autora različitih profila. U manje od mjesec dana, od ideje do produkcije, s budžetom od doslovce nula kuna, Do!ts je ugledao svijetlo interneta.
Do!ts je skraćenica od engleskih riječi DO ThingS. Uskličnik iza DO! služi kao poticaj i usklik optimizma.

Magazin Do!ts se može besplatno prelistati na stranici www.dots.com.hr, te preuzeti jednostavnom registracijom na Issuu.

Linkovi: 

 

 I sada, kada je Do!ts ugledao svjetlo interneta, smijem se pohvaliti - imala sam čast biti među dvadeset crafterica koje su sudjelovale u njegovom nastajanju. Jedan tutorial i cjelodnevni foto-session moj su prilog ovom magazinu zbog čega sam izrazito ponosna i sretna. Drago mi je što sam imala priliku sudjelovati u jednom ovako velikom i važnom projektu promicanja domaće handmade kulture koja je evidentno u uzletu samo joj treba dati malo poticaja i dodatnog vjetra u leđa, a ovim magazinom se baš to i čini. 
I zato, uzmite si malo vremena, ugodno se smjestite i krenite listati. I svakako obratite pažnju na giveaway. Možda baš vi osvojite nešto od poklona.
Uživajte! 

Primjedbe

Autor Sandra Z rekao je…
Jesssssssss :)) A jesmo se lijepo zabavile! Jako sam sretna i ponosna
Autor Goge rekao je…
casopis je odličan od prve do zadnje stranice. Bravo za sve sudionike u stvaranju prvog broja.
Autor Dragana rekao je…
Upravo sam prelistala casopis i bez teksta sam! Sjajno odradjeno, a ti si mi mnogo slatka.
Hoce li casopis izlaziti na mesecnom nivou?
Autor Nasmijano nebo rekao je…
hej D! sljedeći broj je na temu vjenčanja i Valentinova, znači biti će dvomjesečnik. drago mi je da ti se sviđa.
Autor Romana rekao je…
Da, vidjela sam i oduševila se, magazin je p.r.e.d.o.b.a.r!!!!! :))
Autor Sani rekao je…
hvala na postu! vrlo nadahnjujuć časopis!
Autor Nena3110 rekao je…
Bravo, sjajan časopis!
Autor Marina rekao je…
Ja ću ti samo reći da nikad više pinatu neću gledati na isti način ;-))

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon