Preskoči na glavni sadržaj

Piñata leopard

Posebno su mi drage ovakve piñate. Uopće nisu lagane za napraviti i za njih mi je potreba dobra priprema, ali na kraju uvijek ispadnu odlično. (Sama sebi se divim na prisutnoj količini samodopadnosti. Ne zamjerite mi. Ne znam što mi je danas.)
A kako ih radim? Kada dobijem upit ili narudžbu, prvo se skamenim od straha i kažem sama sebi: "Ajme! Pa to je jako teško za napraviti. Moram pokušati." I pristanem sa strahom ali i s velikim uzbuđenjem zbog izazova koji je predamnom. Tada ne spavam nekoliko noći za redom jer smišljam i razmišljam. Odjedamputa pojma nemam kako uopće izgleda leopard. Koja je to životinja? Kakve šare ima? Koliko nogu ima? Ima li možda perje umjesto krzna?... Sva sreća da to ne traje predugo. Već nakon samo nekoliko dana pada mi napamet da uguglam temu koja me muči i potražim slike. Odaberem ih nekoliko s pogledima iz svih kutova i isprintam, stavim ih na zid i krenem s radom. Dalje je sve pjesma.Prvo nastaje njuška, zatim oči i na kraju uši. Postepeno se dorađuju detalji. Kašira se još nekoliko puta jer sve treba dodatno učvrstiti. Zadnje se dodaju brkovi. Nakon dobrog sušenja sve se boja u bijelo kako bi se prikrio novinski papir od kojeg je cijela stvar napravljena. I tada počinje miješanje bojica, uzima se kist i lagano kreće oslikavanje. Kada dođem do ove faze uviđam da je strah s početka priče bio bezrazložan. Zadnja stvar koju oslikavam jesu oči. Znate li zašto? Onog trenutka kada lik, po kojem sam do tada samo trackala i mackala, dobije oči, on oživi. Kada se pogledamo ravno u oči on mi namigne i tada znam da sam uspjela.
A tko je "krivac" za ovog leoparda? Jedna jako draga i hiper kreativna blogerica iz Slovenije - Hrandica, cura za sve kako kaže i sam naziv njezinoga bloga. Ne znate još tko je ona? Brzo na njen blog vidjeti kakvu je mačju zabavu pripremila za svoju dječicu. Takvu savršenu zabavu s divljim mačkama samo ona može osmisliti. Drago mi je što sam i ja, barem malo, pridonijela zabavi.

Primjedbe

Autor Leptir (Nataša) rekao je…
Leopard je savršen :-)
Autor Prirodna rekao je…
šteta da bude iskorišten u svrhu kojoj je namijenjen, on je po narudžbi, ali meni bi služio kao ukras, prekrasan je :) :)
Autor Ninočka rekao je…
Uuu, izgleda fenomenalno. Svaka čast!
Autor Tatjana rekao je…
koja si ti mačka????prava pravcata kao i ovaj tvoj leić leopardelić!to stvarno treba znati napraviti.mijauuu,ovaj grrrrrrr!
Autor Unique Hrebina rekao je…
svaka je sve bolja i bolja... zbilja se vidi napredak... ovaj tigar me oduševio... pozdrav
Autor Villa-loredana rekao je…
brr, spreman je za skok ali je zaista prekrasan rad. Loredana
Autor Lilly... rekao je…
Draga moja ja ti uopće ne vjerujem u ovu priču, to izgleda uvijek onak od cuga napravljeno!! :)) Tigar mi je ludiiiiii!!! Kiss
Autor Majto rekao je…
Da ja ovo znam i mogu napraviti, nosom bih parala nebo od ponosa! A ovo je tako neobjašnjivo i zadivljujuće dobro da uz sav svoj trud ne moižeš biti samodopadna jer niti jedna pohvala,niti jedan komentar nisu i ne mogu biti dobri kao ovaj tvoj leopard, i da znaš, to ti pišem bez imalo pretjerivanja! Rescect!!!
Autor Sandra Z rekao je…
Dobra mica, dobra mica ... te smijem malo počeškati po njuškici i povući koji brk? ne? a zašto ne?

Željka, samo se ti nastavi diviti i hvaliti se jer imaš i zašto. Definitivno si nadmašila samu sebe. Svaka čast. I kažeš, nemaš pojma ali moraš probati ... super stav, stvarno!

Pozz veliki
Autor sandra rekao je…
nadmašila si samu sebe!!!!!!!
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Ovo ja najbolja pinata koju sam ikada vidjela! Drago mi je da si napisala kako je nije lako izraditi, a tim su radost i zadovoljstvo veći kada izazov savladaš ovako briljantno. Svaka ti čast, i ne samoa da je oblikom izvrstan, nego si ga i obojala bez greške!
Autor HRANDICA rekao je…
Opasan je i savršeno je služio svrhi.Dobra strana te pinjate je, da je udarcem puknula tako, da je cjeli prednji dio ostao čitav. Sada imamo masku, koja če biti dobra uspomena na zabavu. Hvala ti draga još jednom ♥.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
aaaaa... Hrandica! hvala ti što si se javila i izvijestila nas o sudbini pinate. znači, sudbina im i nije tako crna kako svi misle. ako ćeš ju čuvati za uspomenu, bilo bi dobro da ju polakiraš jer će nakon nekog vremena početi pucati i osipati se.
Autor Goge rekao je…
Ova pinjata mi je nekako posebna. na prvoj slici izgleda kao da je živa.
Autor an. rekao je…
uuuuu, kako si to savršeno napravila! Savršeno! I kako si zgodno opisala tijek pristanka, nastanka... ha ha ha - prepoznala sam se!

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon