15 kolovoza 2011

Piñata leopard

Pin It
Posebno su mi drage ovakve piñate. Uopće nisu lagane za napraviti i za njih mi je potreba dobra priprema, ali na kraju uvijek ispadnu odlično. (Sama sebi se divim na prisutnoj količini samodopadnosti. Ne zamjerite mi. Ne znam što mi je danas.)
A kako ih radim? Kada dobijem upit ili narudžbu, prvo se skamenim od straha i kažem sama sebi: "Ajme! Pa to je jako teško za napraviti. Moram pokušati." I pristanem sa strahom ali i s velikim uzbuđenjem zbog izazova koji je predamnom. Tada ne spavam nekoliko noći za redom jer smišljam i razmišljam. Odjedamputa pojma nemam kako uopće izgleda leopard. Koja je to životinja? Kakve šare ima? Koliko nogu ima? Ima li možda perje umjesto krzna?... Sva sreća da to ne traje predugo. Već nakon samo nekoliko dana pada mi napamet da uguglam temu koja me muči i potražim slike. Odaberem ih nekoliko s pogledima iz svih kutova i isprintam, stavim ih na zid i krenem s radom. Dalje je sve pjesma.Prvo nastaje njuška, zatim oči i na kraju uši. Postepeno se dorađuju detalji. Kašira se još nekoliko puta jer sve treba dodatno učvrstiti. Zadnje se dodaju brkovi. Nakon dobrog sušenja sve se boja u bijelo kako bi se prikrio novinski papir od kojeg je cijela stvar napravljena. I tada počinje miješanje bojica, uzima se kist i lagano kreće oslikavanje. Kada dođem do ove faze uviđam da je strah s početka priče bio bezrazložan. Zadnja stvar koju oslikavam jesu oči. Znate li zašto? Onog trenutka kada lik, po kojem sam do tada samo trackala i mackala, dobije oči, on oživi. Kada se pogledamo ravno u oči on mi namigne i tada znam da sam uspjela.
A tko je "krivac" za ovog leoparda? Jedna jako draga i hiper kreativna blogerica iz Slovenije - Hrandica, cura za sve kako kaže i sam naziv njezinoga bloga. Ne znate još tko je ona? Brzo na njen blog vidjeti kakvu je mačju zabavu pripremila za svoju dječicu. Takvu savršenu zabavu s divljim mačkama samo ona može osmisliti. Drago mi je što sam i ja, barem malo, pridonijela zabavi.

Broj komentara: 15:

Leptir (Nataša) kaže...

Leopard je savršen :-)

Medena kaže...

šteta da bude iskorišten u svrhu kojoj je namijenjen, on je po narudžbi, ali meni bi služio kao ukras, prekrasan je :) :)

Ninočka kaže...

Uuu, izgleda fenomenalno. Svaka čast!

Tatjana kaže...

koja si ti mačka????prava pravcata kao i ovaj tvoj leić leopardelić!to stvarno treba znati napraviti.mijauuu,ovaj grrrrrrr!

Unique Hrebina kaže...

svaka je sve bolja i bolja... zbilja se vidi napredak... ovaj tigar me oduševio... pozdrav

Villa-loredana kaže...

brr, spreman je za skok ali je zaista prekrasan rad. Loredana

Lilly... kaže...

Draga moja ja ti uopće ne vjerujem u ovu priču, to izgleda uvijek onak od cuga napravljeno!! :)) Tigar mi je ludiiiiii!!! Kiss

Majto kaže...

Da ja ovo znam i mogu napraviti, nosom bih parala nebo od ponosa! A ovo je tako neobjašnjivo i zadivljujuće dobro da uz sav svoj trud ne moižeš biti samodopadna jer niti jedna pohvala,niti jedan komentar nisu i ne mogu biti dobri kao ovaj tvoj leopard, i da znaš, to ti pišem bez imalo pretjerivanja! Rescect!!!

Sandra Z kaže...

Dobra mica, dobra mica ... te smijem malo počeškati po njuškici i povući koji brk? ne? a zašto ne?

Željka, samo se ti nastavi diviti i hvaliti se jer imaš i zašto. Definitivno si nadmašila samu sebe. Svaka čast. I kažeš, nemaš pojma ali moraš probati ... super stav, stvarno!

Pozz veliki

sandra kaže...

nadmašila si samu sebe!!!!!!!

Sretno Vrijeme kaže...

Ovo ja najbolja pinata koju sam ikada vidjela! Drago mi je da si napisala kako je nije lako izraditi, a tim su radost i zadovoljstvo veći kada izazov savladaš ovako briljantno. Svaka ti čast, i ne samoa da je oblikom izvrstan, nego si ga i obojala bez greške!

HRANDICA kaže...

Opasan je i savršeno je služio svrhi.Dobra strana te pinjate je, da je udarcem puknula tako, da je cjeli prednji dio ostao čitav. Sada imamo masku, koja če biti dobra uspomena na zabavu. Hvala ti draga još jednom ♥.

Nasmijano nebo kaže...

aaaaa... Hrandica! hvala ti što si se javila i izvijestila nas o sudbini pinate. znači, sudbina im i nije tako crna kako svi misle. ako ćeš ju čuvati za uspomenu, bilo bi dobro da ju polakiraš jer će nakon nekog vremena početi pucati i osipati se.

Goge kaže...

Ova pinjata mi je nekako posebna. na prvoj slici izgleda kao da je živa.

an. kaže...

uuuuu, kako si to savršeno napravila! Savršeno! I kako si zgodno opisala tijek pristanka, nastanka... ha ha ha - prepoznala sam se!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails