Preskoči na glavni sadržaj

Ružni noćni ormarić

... ali ne zato što je ružan, već zbog ruža.
Uspjela sam! Završila sam ga u roku tjedan dana, a mogla sam i za manje da nisam cijeli tjedan obavljala neke dosadne administrativne poslove koje nemaju veze s ovim ormarićem. No, pustimo sad to. Ormarić je na svome mjestu i noćas sam spavala uz njega.
Evo, samo na brzaka par podataka o dekoriranju - ladice su rađene decoupageom i to peglanjem. Uspjelo je iako mi je bilo prvi puta. (Ladice inače nisu ovako žute kako su ispale na fotografijama. Ne znam što im je bilo dok sam ih slikala.) Korpus ormarića obljepljen je bijelom zidnom tapetom. Cijeli ormarić dodatno je ukrašen crvenim satenskim trakama. Na ladice su pričvršćene metalne ručkice.
Dok sam izrađivala ormarić, vodila sam bilješke o utrošku vremena i materijala. Dajte mi malo vremena da sve zbrojim i podijelim, pa ako vas zanima, slijedi još jedan post o ovom kartonskim čudu.
A u subotu, dok sam završavala ormarić, Zagreb je pogodilo strahovito kišno nevrijeme u kojem je stradala moja ruža penjačica. Dakle, ruže su bile u centru pažnje ovoga vikenda u mojoj kući.

Primjedbe

Autor Sandra Z rekao je…
Ajme divote, Željka draga! Ali si me dobro isprepadala naslovom, premrla sam. No, oprošteno ti je :)) Reci mi, što sanjala si kad si zaspala uz ovu divotu? Još ti je i (ne)vrijeme naklonjeno bilo i ruže poklonilo. Moćna čarolija!
Pozz:))
p.s. svakako nas izvijesti o tehničkim detaljima projekta
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Ha, ha, ha, kada sam vidjela naslov pomislila sam si: ha, sada je napisala taj naslov da bi je mi hvalili duplo nego inače. Ali, zeznula sam se, i bez naslova te moram hvaliti duplo nego inače jer sam pregledala sve fotografije dva puta, i povećavala ih, i ne mogu vjerovati da je to ormarić od k.a.r.t.o.n.a !!!! Heeejjj!!!!!????? pa ti si prava majstorica!!!!!! I sada sigurno spavaš okrenuta čitavu noć prema ormariću, i sigurno ga gledaš i gledaš, i malo pogladiš....a jadan tvoj muž, sigurno je već ljubomoran na taj ormarić. Al' kaj se može, ormarić je stvarno prekrasan!
Autor Goge rekao je…
Aaaaaaaaaa. Kako je dobar. I ima "prave" ručke. Odličan je. Počni raditi manje stvari u sličnoj izvedbi.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
haha... ma ne spavam okrenuta prema njemu jer još uvijek lagano smrdi po ljepilu. a ni muž nije ljubomoran. začudo, jučer mi je samoinicijativno montirao ručkice na ladice. a i kaže da mu se sviđa.
Autor Tatjana rekao je…
Ma jesi li ti svjesna kako ovo dobro izgleda????A jok nisi!Zato se tako i šepurite ti i taj tvoj,taj bajkoviti ormarić.Ono,baš je dobar!Je l kužiš sada???
Autor Keks rekao je…
Ja mislim da možeš otvoriti svoj salon namještaja! zamisli, ekološki namještaj, pa znaš da je to vani hit! odličan je, svaka ti čast, izgleda savršeno!
Autor Nena3110 rekao je…
Da ne vidim svojim očima, ne bih verovala, ovakva lepota i to od kartona, wow!
zadivljujuće!
Autor Sanja rekao je…
Pridružujem se Keksici i njenom komentaru!
Apsolutno fenomenalno i ne mogu se dovoljno nadiviti! Osim divljenja tome što je ovaj komad namještaja od kartona, divim se i odlično iskombiniranim detaljima, salvete, tapete, trake, ručkice....ajmeeee divote!
Lp
Autor Prirodna rekao je…
Ma ti si moja inspiracija, dobila si svoj button na mom blogu pod stranicom - Moja inspiracija, pa ako ti se svidi, uzmi ga za svoj blog :) :)
Autor Tanema rekao je…
ovo je fenomenalno! kombinacija boja, salvete, model, sve mi je po guštu! svaka čast majstorice!
Autor Lenka rekao je…
Prava je bombonica, sigurno ćeš uz njega imati jako slatke snove :)).
Korisnik Anonimno rekao je…
I mislila sam da će ispasti predobro!!! Jako mi se sviđa i svaka čast kako si ti to osmislila. Pozdrav :))))
Autor Sandra Z rekao je…
evo me opet, samo provjeravam bloger :)) a da znaš da ti je lipi ormarić, ali stvarno
Autor Maite - vitoma rekao je…
¡Qué bonito!
Bss.

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon