Preskoči na glavni sadržaj

Vrijeme za avion

Baš me zanima, događa li se i vama da kupite neku stvar a da nemate pojma kamo ćete s njom? Jednostavno ju kupite jer znate da će jednog dana već doći njeno vrijeme. Meni se to vrlo često događa. Kao i ovaj puta.
Prije tri ili četiri godine, više ni sama ne znam koliko je vremena prošlo, kupila sam na Hreliću luster za Lukinu sobu. Pa što je tu čudno? U to vrijeme Luka uopće nije imao svoju sobu a sobu koju je dijelio s Laurom bila je pod kosinom tako da viseći luster nije imao šanse da osvane u njihovoj sobi. Luster sam svejedno kupila, donijela doma i pospremila, jer sam znala da će jednog dana...
Nakon ljetošnje rekonstrukcije i preuređenja kuće, Luka je konačno dobio svoju sobu a luster je zaslužio da konačno ugleda svijetlo dana i, naravno, svijetlo moga kista.
Avion smo pobrusili, Luka ga je sam prebojao u bijelo a ja sam ga oslikala.
Još nam samo treba jedna žarulja i tata s bušilicom.
I znate što? Ovo je jedna od četiri lampe/lustera koje sam kupila na Hreliću, tom izvorištu neprocjenjivog blaga, i vjerujte mi - sve rade. A radi i blender kojim meljem papir za izradu home made papira. Za bilo koju od ovih stvari nije bila potrebna intervecija bilo kojeg majstora (tu se ne računa moje majstorstvo, jer naravno da sam ih sve preuredila i uljepšala im izgled - oh kako sam skromna). Pa, svima onima koji su imalo skeptični prema kupovanju "tehnike" sa sigurnošću mogu reći da nemaju zbog čega strahovati. Stvarno se može kupiti ispravna roba za ispravno sitne novce.

Primjedbe

Autor Tatjana rekao je…
Aaa,kako ste ti i tvoj vrli sin dobar tandem.Avionić je jako,jako lijep.I blago vama na Hreliću.Već mi se popeo na vrh glave,a ne mogu ništa!
Autor Sandra Z rekao je…
Ma Hrelić je zakon! Neka si ti kupila sve te lustere ... pronađena blaga uvijek nađu svoju primjenu ... a tamo ionako vrijedi pravilo: uzmi odmah što ti se sviđa i ne razmišljaj previše (jer bi moglo odlepršati).
Bravo za Luku i bravo za Mamu. A vidim i poznate zvijezdice! Divnooooooo
Autor Lilly... rekao je…
Leti, letiiiii dalekooo... :)) Super je! I ja bih takav, možda u ružičastoj nijansi, ipak sam curetak, hehehe Pusa!
Autor Goge rekao je…
Avion je prekrasan. Sad je u paru s ormarićem. Nadam se da svi zadovoljni izgledom (vlasnik najviše).
Sjecam se kad smo obavile taj šoping. Bilo nam je stvarno super kad smo srijedom mogle na Hrelić.
Autor Radionica Lutkac rekao je…
Niko nema luster kao Luka,mora da je oduševljen (Luka)
Autor Nasmijano nebo rekao je…
hvala cure, drago m ije da se bar vama sviđa. naime, sinko je ljut na mene jer sam avion dohvatila dok je on spavao i uredila ga bez njega. toliko je ljut da kaže da mu se upće ne sviđa i da sam sve boje stavila na kriva mjesta. propeler je trebao biti plavi, krila crvena itd.
a iskreno, bojala sam se dati mu kist sa bojama u ruke jer bi to stvarno svakako izgledalo. ipak je ovo pravi luster.
Autor Sandra Z rekao je…
A niš Željka! Mislim da je vrijeme za jedan kartonski avion, onako samo za Luku :))
Autor Maite - vitoma rekao je…
Buen trabajo.
Bss.
Autor tatjana rekao je…
ajmeee! Avion je presavršen!!! odlično izgleda!!!
Uh Hrelić! nikako da odem... već sam si smješna s tim planiranjem odlaska tamo... pa nikako....
Autor Tanema rekao je…
ajme, divnog li aviona-lustera! obožavam drvene stvari, pa tako i lustere, a ti si ga prekrasno oslikala!
Autor HRANDICA rekao je…
Odlično ste uredili taj avion. I opet su tu zvezdice, da sve bude u stili, je li?!:))))
Ljepo pozdrav i pusa.

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon