19 srpnja 2010

Njegovo veličanstvo karton - drugi dio

Pin It
Nakon što sam naoštrila skalpel i provizorno spojila sve dijelove konstrukcije, trebalo je pristupiti učvršćivanju. Vrlo je važno, prije samog lijepljenja, cijelu konstrukciju "uglaviti" tj. spriječiti njihanje i klimanje. Dakle, sa svih strana, uključujući i gornju stranu, potrebno je postaviti potpornje koje sam improvizirala slažući kupove knjiga.
U ovoj fazi sam, moram priznati, jako puno improvizirala, budući da mi je sav alat dobro pospremljen u garaži koju ne mogu otvoriti jer je na ulazu - miješalica i hrpa pijeska. Jedino do čega sa mogla doći jesu knjige i igračke. Dakle, postavlila sam potpornje, i sada je svaku "prečku" trebalo učvrstiti pik trakom (soboslikarskom trakom, papirnatom ljepljivom trakom... ne znam kako se još može nazvati).
Za ovo je bilo potrebno dosta strpljenja jer svaki, ali baš svaki, spoj treba polijepiti, a i pokoju "prečku" treba još malo obrezati, produbiti utor, malo bolje namjestiti... Kako sam napredovala s lijepljenjem, tako sam primjećivala da je ormarić sve stabilniji.
Povremeno sam trebala provjeriti i je li ormarić potpuno ravan - libelom. Hm... gdje li mi je ta sprava? U garaži! Ali moj sinko, pravi mali majstor, u svome majstorskom priboru, sigurno ima nešto što će poslužiti. Naravno! Iako je libela mikro dimenzija, itekako je poslužila svrsi. Dakle, kod učvršćivanja ormarića, sada su još moguće korekcije jer ako ga napravimo nagnutoga ili ukošenoga - gotovo je. Nema više mogućnosti za popravak.
Nakon učvršćivanja unutarnjih ćelija, potrebno je iskrojiti i polijepiti pik trakom vanjske strane. E, ovdje sam se malo isprepadala, jer kako sam zalijepila jednu stranicu, ormarić se malo nagnuo. No, čim sam stavila suprotnu stranicu, ravnoteža je bila uspostavljena i ormarić je ponovo stajao ravno. Dakle, ormarić je sada dobio lijevu, desnu, stražnju, gornju i donju vanjsku stranicu.
I za ovu fazu izrade ormarića, bilo mi je potrebno 3 sata vremena. Od alata sam koristila libelu mikro dimenzija, knjige kao potpornje, pik traku i naoštreni skalpel. A što je radila asistentica? Pogledajte sami.
Sutra ću vam pokazati naredna tri sata rada - izradu unutrašnjosti ormarića i izradu ladica.

Broj komentara: 6:

Sandra Z kaže...

Plus deset za izuzetno kreativnu domišljatost u ovakvoj situaciji. Kada kreativka nešto zacrta, ništa ju ne može zaustaviti. Niti zatvorena garaža. Asistentica ti je baš slatka, vidiš kako ti lijepo pridržava karton. Jest da je malo sažvakala pik traku ali je samo željela pomoći (!?). Jedva čekam nastavak. Velika pusa.

Fantastic hobby kaže...

Jedva čekam slijedeću fazu!!! Sjajno!!! E, imamo identične knjige :-)

Tanema kaže...

gledajući koliko si ti napravila u 3 sata i koliko je asistentica napravila, pa rekla bih da je ona ipak vrijednija od tebe. vidiš kako je od umora zaspala! ali i ti ovako "lijena" si napravila jako dobar posao! vidi se da si prava majstorica svog zanata! :)))

Radionica Lutkac kaže...

S nestrpljenjem očekujemo nastavak. Hvala na ovako interesantnima tekstovima.

Biljana kaže...

Jako interesantno, ulozeno je puno rada i maste, i ja jedva cekam krajnji izgled.Bravo:)))

Nena3110 kaže...

savršeno, ja sam prosto zanemela kad sam ovo videla, svaka čast, mislim da to mogu samo izuzetne osobe, jake i strpljive.
Bravo!
Jedva čekam da vidim nastavak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails