Preskoči na glavni sadržaj

Njegovo veličanstvo karton - grande finale

Ooooooo, da... gotov je, ormarić s dvije ladice, moj prvijenac. Neću previše pisati jer znam da ste znatiželjni i da što prije želite vidjeti kako izgleda u konačnici. No, ipak - evo nekih osnovnih stvari: oslikavala sam ga akrilnom bojom, radila sam pittorico preko shablona koje sam sama izrezala u tri veličine različitih zvijezda, te tankim kistom iscrtavala linije. Na samom kraju sam kistom umočenim u crveni pigment, špricala po oslikanom ormariću. Ručkice su jedina stvar koju sam kupila. Kupila sam ih u Baumaxu, obične, drvene, jeftine. I njih sam premazala crvenim pigmentom jer sam željela da ostanu intenzivne crvene boje. I... to je to. Još slijedi lakiranje i montiranje ručkica koje sam za potrebe fotografiranja samo prislonila na ladice. Nadam se da vam se sviđa. I još jedno pitanje za vas: da li vam je poznat motiv kojim sam oslikavala ormarić? Odakle mi inspiracija?
A sada, pogledi sa svih mogućih strana...
Ormarić je sada vlasništvo moga sinka. Mislim da će služiti, u novouređenoj sobi, za papire, olovke i bojice. A što mislite o ovome ormariću, kojeg sam fotogafirala u jednom dućanu. Baš mi je zapeo za oko... Bi li se takav ormar-polica svidjela jednoj djevojčici za njenu sobu? Moja kćer je rekla da bi, pa... uskoro će jesen!

Primjedbe

Autor Claudia Tessitori rekao je…
Ah...mogu samo uzdisti od ljepote ili SE DEEEEEEERATIIIIIIIIIIIIII KAKO JE DIVNOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!! :)) A JA ĆU SE DERATI JER OVO JE MAJSTORSKI NAPRVLJENOOOOOOOOOO!!! I JAKO SAM PONOSNA NA TEBE DRAGA ŽELJKA!!!! KISS
Autor Marija rekao je…
Sa zanimanjem sam pratila sve nastavke kartonske mini-serije i cak nisam bila toliko znatizeljna da saznam kraj jer je u svaku fazu bilo ulozeno toliko volje i truda :)

Odlican, prekrasan i praktican ormaric za djecacku sobu kakav nitko nema zasigurno, i mama i sin ponosni do neba ;)
Dizajn je rekla bi pozadinsko-blogovski i nakon blog-jastucnice od mare, ovo je najoriginalnija izvedba bloga kao motivacije koju sam vidjela, genijalno!
Autor Marija rekao je…
Sa zanimanjem sam pratila sve nastavke kartonske mini-serije i cak nisam bila toliko znatizeljna da saznam kraj jer je u svaku fazu bilo ulozeno toliko volje i truda :)
Odlican, prekrasan i praktican ormaric za djecacku sobu kakav nitko nema zasigurno, i mama i sin ponosni do neba ;) !!! I asistentica !

Dizajn je rekla bi pozadinsko-blogovski i nakon blog-jastucnice od mare, ovo je najoriginalnija izvedba bloga kao motivacije koju sam vidjela, genijalno!
Autor Unknown rekao je…
ajme meni..... remek djelo! bravo zmajčice, ovo je genijalno!!!!
Autor HRANDICA rekao je…
Prava majstorija!!!!
Ali inspiracija ti je prava...:))))
Klasse!!
Autor Lenka rekao je…
Ja sam oduševljena motivom,izgleda kao da je skočio sa neta na ormarić!!!
Detence će u sobi imati pravo remek delo:D.
Evo linkova za picasa albume

1. slike sa raznih inostranih radionica

http://picasaweb.google.com/116852423297417883268/KartonRadionice?authkey=Gv1sRgCNWnhenXs4-OAQ#

2. razne slikice koje sam skupila na temu kartona

http://picasaweb.google.com/116852423297417883268/KartonRazno?authkey=Gv1sRgCMn3xvD3wJXyRA#

Nadam se da neće biti problema sa otvaranjem albuma, a ako bude javi mi pa ću promeniti status od privatnog u javni album.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
hvala vam svima, od srca!
Lenka, linkovi rade, sutra popodne ću uzeti slobodno da sve dobro proučim. hvala ti puno, puno, puno...
Autor Sandra Z rekao je…
Zaista grand grand finale!!!! Prelijepo izgleda ovako "traperski". Baš me na to podsjeća. Baš si se dobro sjetila za motiv s bloga. Šmrc, šteta što je gotovo, baš sam uživala svaki put u čitanju nastavka. Pusa velika za majstoricu :))
Autor Goge rekao je…
JA sam oduševljena. I jako ponosna na tebe. Nisam mogla ni zamisliti da će biti ovako lijep. Pitaj Luku kad "ona tvoja Goga" može doći i diviti se ormariću? Iako bih ga najradije ukrala. Odličan je.
Hej, jesi skužila da si ti prešla na moju omiljenu boju plavu, a ja na tvoju zelenu?
Autor Fantastic hobby rekao je…
Majko mila, ovaj karton mi je pravo otkriće!!! Ovo je totalno ludo!!!
Autor Maja rekao je…
Jao, jao, jao, jao, jao!!!! željka, ovo je za popi.diti!!! Kako mi se sviđa!!! Bolji komad namještaja godinama nisam vidjela! Oduševljena sam! Oh, oh, znam odakle šablona!!! Znam, znam, sigurno je sa bloga ;)
Autor eda rekao je…
Nevjerojatno!!! Kako dobar ormarić!!! Svaka čast na trudu i ideji
Autor Biljana rekao je…
Bravo Zeljka, majstorski uradjeno, izgled u stilu naziva tvog bloga, ormaric izgleda predobroooo:))
Autor Sandra rekao je…
ma ti si i više nego genijalna s papirom, kartonom, drvofixom ... ček samo da svojim curama ovo pokažem - ima da svisnu od ljepote!
Autor Tanema rekao je…
sa zvjezdanim ormarićem osvojila svemir, tako ja to vidim i nitko me neće razuvjeriti!
Autor Ninochka rekao je…
znala sam da bu se skeptik poput mene iznenadio. kada vidjeh tvog strumfa kak stoji na polici, rekoh ok ili je mali perolaka kategorija leteceg komarca (hm..ne zgleda tak :) ), ili je ovo fakat cvrsto. jos jednom pogledala fotku da nije fotomontaza ili fatamorgana ;) te sada mogu reci: uvjerila si me da namjestaj od kartona moze biti cvrst. svaka cast! :) ako izradis jos i ovakav veliki kao na slici (zeleni) mislim da ces onda definitivno nadmasiti samu sebe :) bravo jos jednom!
Autor Mare rekao je…
vjerovala sam već na početku da će ormarić biti lijep ali da će biti ovako lijep!!!....i još tako čvrst:)))......baš sam u vezi čvrstoče bila skeptik ali eto razuvjerila si me:)))....
divno si ga oslikala......kako bi milka babović rekla za umjetnički dojam čista 10:)))....
pusa:))....
Autor Nena3110 rekao je…
Čestitam, savršen je ormarić, vredeo je velikog truda koji si uložila, imaš se čime ponositi.
Hvala što si to podelila sa nama, ko zna, možda se nekad osmelim...
Autor UNIKAT! rekao je…
sve je super, svaka chast!
Autor GarageART! rekao je…
Draga Željka čitam tvoj serijal o izradi PRVOG ormarića nakon jučerašnje radionice u Green goldu i ponovo me oduševljavaš. Ponavljam otvorila si mi cijeli novi svijet. Već imam neke ideje što mi TREBA ali krećem sa malim stvarima a za namještaj ćemo još vidjeti da li ću se odvažiti. Moji ukućani još svi spavaju a ja sad odoh do dućana po kruh i .... karton.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
samo kreni pa viči ako šta trebaš :D

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon