24 listopada 2009

Keksići s bućinim sjemenkama

Pin It
Jesen je. Vrijeme je tikvi, bući, bundeva... Možda se spremante na rezbarenje koje tikve a ne znate što kasnije napraviti s njenim sjemenkama. Osim što ih možete ispeći i osušiti u pećnici, s njima možete ispeči i fine keksiće. A kad sam već u prošlom postu krenula u kuhinju, nisam mogla a da s vama ne podijelim i ovaj recept za prekrasne keksiće. Za 40-ak komada potrebno vam je: 125g maslaca, 100g šećera (po mogućnosti smeđega), 1/2 vrećice vanilin šećera, 2 jaja, 250g zobenih pahuljica, 1/2 žličice praška za pecivo, 2 žlice brašna, 2 žlice grožđica, 2 žlice očišćenih bućinih sjemenki, 4 žlice mlijeka Izmiksajte maslac, šećer i vanilin, dodajte jaja i nakon toga umiješajte (ne više miksati) preostale sastojke. Dobivenu smjesu ostavite oko pola sata da miruje kako bi se sastojci proželi. Od smjese dlanovima oblikujte kuglice i rasporedite ih po namašćenom papiru na limu za pečenje. Pazite na razmak jer će kuglice, prilikom pećenja, malo narasti. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
Laura, Luka i mama Željka vam žele dobar tek!

3 komentara:

Tanema kaže...

mmmmmmm, to je nešto fino!

.Tea Jukić kaže...

mljac, njam, slurp.... ovo djeluje vrlo mmmmmmm :)

Željka kaže...

i da znate da je mljac! drago mi je da vam se sviđa, javite mi kad probate :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails