11 listopada 2009

Ovdje stanuju vile

Pin It

Vile - ta divna mala čarobna stvorenja koja nam neprestano daju znakove da su u našoj blizini, bile su dodatni razlog našim šetnjama po šumi ovih dana.
Brali smo kestenje, sakupljali žireve i šareno lišće i tražili mjesta gdje bi se vile mogle sakrivati. I našli smo ih...
Vile žive u našoj blizini, u cvijeću naših vrtova, u živici koja ograđuje naše kuće, u deblima drveća, u krošnjama, u panjevima, u šumskom tlu... One vole prirodu ali vole i ljude. A da bi se vile mogle vidjeti, potrebna je čarolija, a čarolija je vrlo jednostavna - u vile se mora vjerovati. Zato baš i nije čudno da se s vilama najčešće druže djeca. Dobro, ponekad ih i odrasli mogu vidjeti, ali samo oni koji u njih nikada nisu prestali vjerovati.
Mi smo odlučili našim vilama pripremiti iznenađenje. Odlučili smo im napraviti lijepe ulaze u njihova skrovišta, vrata dostojna svake prave vile.
Nakon što smo u šumi sakupili potrebni materijal, primili smo se posla. Izrezali smo iz tvrđeg kartona vrata, baš prave veličine za jednu vilu, posožili spretnim ručicama grančice, žireve i žirove kapice na vrata, svaki dijelić okvira vrata smo pobojali veselim bojama i ostavili da se osuše. Drugi dan smo ih ponovo suhe vratili na njihova mjesta, mama ih je polijepila silikonskim ljepilom, i vrata su bila spremna.

Ponovo smo s gotovim vratima krenuli u šumu pokazati vilama što smo im napravili. Jako su bile zadovoljne.

I za kraj, bio bi red da se predstavimo - Luka (5 godina), Laura (9 godina) i mama Željka :-) Nadamo se da se i vama vilinska vrata sviđaju. Javite nam.
(ideja WhiMSy love)

Broj komentara: 6:

Tanema kaže...

nikad ljepša vrata vile nisu imale... Dvojac L je to fenomenalno odradio, a mami Željki hvala što im je pomogla!Bravo Luka i Laura!

mamakreativka kaže...

a ja sam mislila kak sam samo ja u duši još uvijek dijete,vilinska vrata su mrak.pozdrav.

Željka kaže...

drago mi je da vam se sviđaju naša vrata. i ja sam njima oduševljena... prekrasna su mi - i ideja i ono što smo napravili :-)

Ariana Moj Hobi kaže...

Željka i L&L ekipa...ovo je predivno!Vi ste svi skupa predivni,hm,smijem posuditi ideju?Jako,jako mi se sviđa i vrlo sam razgaljena...
DIVNO...nemam riječi,nedostaju za ono što si pobudila u meni...ah!

Nasmijano nebo kaže...

ne da smiješ, nego moraš posuditi ideju. tvoja vratašca će biti napravljena s drugom čarolijom pa će, naravno, biti i drugačija, a to me baš veseli. nadam se da ću ih vidjeti. :)

Dijete u Svemiru kaže...

Super ideja! I izvedba... baš bajkovito i maštovito... :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails