Preskoči na glavni sadržaj

I opet namještaj od kartona

Ako ste mislili da sam se ohladila od izrade kartonskog namještaja, varate se. U izradi je novi komad, započet još prije godišnjeg odmora ali nekako mi sve ide sporo. KRONIČNO NEMAM VREMENA.
No evo, djeca su krenula u školu, udžbenike sam nabavila, kupila po nekoliko pari papuča i tenisica, kupila i torbu za prvašića koja je odmah prvi dan pukla, knjige omotala, ispisala naljepnice... i valjda je to - to. (Ma nije, znam i sama, ali se tješim.)
Kada sam se konačno dočepala vremena za moj ormarić, ozbiljno sam se primila posla i sve počupala.
Ne, nije me primila žuta minuta nego mi je sinula bolja ideja kako da napravim unutrašnju pregradu i policu.
Sigurno vas zanima i što će to biti - kupaonski ormarić pored perilice. Dojadili su mi deterđenti koji stoje pored mašine na podu i vrište - "Nemamo svoje mjesto! Nemamo svoje mjesto!" E pa sad će ga imati. Samo moraju pričekati da nađem vremena.
(Ovako je izgledalo prije čupanja)

Primjedbe

Autor Sanja rekao je…
Neka je opet i po tisuću puta, jer ga super radiš, a vremena ćeš već naći :))) Svaka ti čast, treba to sve osmisliti, skrojiti, zalijepiti, oblijepiti i šta sve ne...bit će to još jedan u nizu lijepih i funkcionalnih ormara!
Autor Marina rekao je…
ma nevjerojatna si, svaki put si pomislim koliko samo vremena i strpljenja treba da se izvede solidan komad namještaja od kartona - o osmišljavanju i dizajnu da ni ne govorim... skidam kapu ;-)
Autor Sandra Z rekao je…
Bez brige Ž, nije to sve ... :))
E sad si nam "bacila kost" i pokazala prije/poslije čupanja, i misliš da ćemo mirno čekati, ha?
Impresivni komad namještaja koliko vidim, svaka čast Ž, ja bi pobjegla glavom bez obzira.
Čekam s nestrpljenjem...velikim
Autor Tatjana rekao je…
Go Željka!Go Željka!( I zamisli kako cijelo vrijeme naizmjenično dižem lijevu pa desnu nogu do tjemena,raširenih ruku,a samo zglobovima vrtim-spretno,pompone!Ustvari cijela slika je preslatka.))
Autor Goge rekao je…
E, sad moraš ubrzati. Koji je to novi način izrade pregrada? Kako će to izgledati u konačnici? koje boje će biti? Ja čekam :)
Autor Sretno Vrijeme rekao je…
Maaa, daaaj, kako je krenulo, i umivaonik ćeš smisliti od kartona !!!!!
Autor Nely rekao je…
Divim se stvarno za ovo je potrebna vještina,genijalno totalno:)
Autor Lilly... rekao je…
Jedva čekam da ovo zgotoviš! Jel tu otišla kila drvofixa? :D Ljubim te!
Autor Nena3110 rekao je…
Naslućuje se da će biti savršen!
Jedva čekam da ga vidim kad bude gotov.
Autor arba rekao je…
svaka čast na ovom projektu!!Neizmjerno se divim tvome talentu.
Autor sandra rekao je…
... i ovim postom sam dobila odgovor na pitanje postavljenoj samoj sebi "hoče l' nešto novo od Živadinkinog namještaja?"!
Autor Angie rekao je…
Ovo je sajens-fikšn za mene! Čekam kraj....

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon