Preskoči na glavni sadržaj

Košarica - tutorial

Drago mi je da vam se svidjela košarica. I njoj se svidjela.
Pitate me od čega je i kako sam ju napravila.
E pa ovako:
1. Narezala sam novine na rezance
2. Na kutiju od cipela pričvrstila sam najlon
3. Na najloniziranu kutiju slagala sam papirnate rezance i na njih kistom nanosila razrijeđeni drvofix.
4. Rukama sam dodatno oblikovala i ravnala stranice košarice
5. Ostavila sam preko noći da se suši
6. Kada se košarica osušila, pažljivo sam ju skinula s kalupa
7. Prebojala sam ju bijelom bojom i ukrasila ružicama, mašnicama i bitumenom.
A sada - kako napraviti ružice.
1. Izrezati krugove iz tanjeg kartona
2. Krugove spiralno izrezati
3. Frkati od sredine prema van prstima oblikujući ružicu
4. Ljepilom učvrstiti ružicu i priljepiti je za podlogu
Jednostavno i brzo. Zar ne?

Primjedbe

Autor Angie rekao je…
Hvala na tutu, izgleda zabavno...
Autor Sanja rekao je…
E baš ti hvala na ovom tutorijalu...kad si objavila slike ove neobične i prekrasne košarice pomislila sam da bi se moglo raditi o tako nečem, al opet, nisam bila sigurna! Jako me veseli kad vidim da netko iskoristi otpad na najbolji mogući način! Još jednom, sve pohvale!!!
Autor Sandra Z rekao je…
Jednostavno, brzo, super cool DIY projekt. Hvala ti puno na objašnjenjima :))
Mislim da će biti rezuckanja rezanaca "sve u 16"
Pozz:))
Autor eda rekao je…
Čitajući ovaj post dobijem želju da ostavim sve obaveze i odmah navalim na novine, škare i drvofix!!
Upute su izvrsne, opet gledam u završnu verziju i divim se nijansama i mašnici... nadam se da će i moja izvedba biti barem približno lijepa:))
Autor Goge rekao je…
Komentar za prošli post: odlična košara za Tanju u prekrasnoj boji.
Komentar za ovaj post: Super tutorijal. Ružice su za neprepoznati. Prekrasne.
Korisnik Anonimno rekao je…
Ovo je odlična ideja kako se riješiti starih novina, koje svi čuvamo iz nekoh razloga. A produkt izgleda fantastično!!! :)))
Autor HRANDICA rekao je…
Ovo je super. Nisam znala, da je od papira. Ništa se ne vidi. Hvala ti.
Pozdrav
Autor Marija rekao je…
Genijalno, drago mi je vidjeti da drvofixiranje papirnatih rezanaca funkcionira tako dobro :)
Inače, takve trakice od papira režem na pasta mašinu, tj. mašinu za rezance (na njoj i embossiram papire i das-masu kroz dio za lazanje)... Vjerujem da većina prije ima to doma, nego uredski uništavač papira, a funkcionira odlično, reže i uže rezance za juhu i šire rezance za tjesteninu... upcyclirana paper pasta sve u 16 :)
Autor Mare rekao je…
nekad sam kao klinka radila slične stvari:).....hvala ti na tutorijalu i na vraćanju u mladost:))).....
košarica izgleda predobro:))....
Autor Tatjana rekao je…
Ma to se ne može usporediti sa pogledom u živo!Vjerujte mi.Znam...o da,znam!
Autor Nena3110 rekao je…
Savršen tutorijal, slično sam ja radila sa kanapom-špagom.
Prelepo si je ukrasila.
Autor MartaV rekao je…
sad mi je još veća fora :))
Autor Nasmijano nebo rekao je…
@Marija, srećo, pa ti si mi otkrila veliku stvar. Pojma nisam imala da se papir može rezati pasta masinom. Moje Zuljave ruke će ti biti beskrajno Zahvalne. Ja sam papir rezala skarama. Mislim da će pasta masina biti moja slijedeca investicija. Hvala ti na fenomenalnom otkricu.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
Autor je uklonio komentar.
Autor Nasmijano nebo rekao je…
@eda, pokazi nam svoju kosaricu, pokazi. Tvoja će biti još bolja
Autor Marija rekao je…
@Nasmijano nebo: o, super, drago mi je ako za to još nisi znala :) Meni palo napamet probati i rezati kad sam isprobavala koliko dobro embossira papir s plastičnim predlošcima... Moja je još i hrđava tako da je čudo da opće tak dobro reže papir... Ja sam provlačila i po par listova odjednom, većinom sam rezala kataloge i masnije papire, a oni kad uđu u pastu, izlaze u rezancima sigurno :) Mislim da se najviše isplati pričekati sljedeću ponudu pasta mašine u Lidlu, oni ionako vrte proizvode periodički :) Vidimo se u subotu na papirnatoj kavici ;)
Autor Tina rekao je…
ajme sta je odlično! idem i ja to probat,kutija,novina i drvofixa ne manjka,ovo je predobro.hvala na tutiću! jeee,uspjela sam ostavit komentar
Autor Marija rekao je…
Evo, već od sljedećeg tjedna u Lidlu ima pasta mašina u ponudi ;) http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-295B18E0-68CBB6D6/lidl_hr/hs.xsl/index_21988.htm
Autor Marija rekao je…
Ali to nije sve, vjerovala ili ne, u ponudi je i uništavač papira za duplo manju cifru na istom mjestu ;) http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-CE73805C-A5BC5369/lidl_hr/hs.xsl/index_22013.htm
Autor Nasmijano nebo rekao je…
@Marija ahaha, ja ću poludjeti, ne možeš vjerovati koje su se to čudne sile uplele i poslale za nas te stvarcice u Lidl. Hvala ti sto si mi javila. Sada moram razmisliti sto ću kupiti, jedno ili drugo.
Autor Romana rekao je…
A svaka čast, košarica izgleda tako posebno i dobro! I hvala na tutorijalu - prvom prilikom izrađujem košaricu! :)
Autor Villa-loredana rekao je…
Nema da fali, uvijek nešto novo naučim, Pozdrav. Loredana
Autor sandra rekao je…
Awsome, Živadinka!
Autor A... nakit rekao je…
čestitke na košarici, stvarno je fora... :)

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon