Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travanj, 2010

Djed Mraz nam se javio

Ne, nije mi loše i nisam prolupala. Iako je kraj travnja, imam razloga pisati o Djedu Mrazu. Jučer nam je poštar donio pismo iz daleke Finske. Sjećate li se da sam vam zimus p redložila da Djedu Mrazu pošaljete pismo? E, sad... ako ste to zaista učinili, ovih dana ćete dobiti njegov odgovor, a ako niste neka vam bude žao. Učinite to svakako iduće zime.

Stop and smell the roses

Ruže danas putuju na more. Nadam se da će njihova nova vlasnica biti zadovoljna. Ja jesam. Jako! Ovo ogledalo mi je baš nekako nježno, romantično i... kao da je iz vilinskog svijeta. Ta ideja me i vodila jer je, zapravo, rađen za jednu pravu pravcatu vilu. Vidjeti ćemo jesam li pogodila njen ukus. Jer ako nisam, vrlo rado ću ga zadržati. Ogledalo je dimenzija 30X50 cm, moj prvi malo veći rad (mada i nije tako pretjerano velik). Tehnika: papier mache, decoupage, pittoricco.

Zelena narukvica

Da li se i vama događa da kada krenete s jednim projektom, odmah se bacite i na njih još nekoliko istovremeno? Danas sam si dala slobodno prijepodne od svih obaveza i kućanskih poslova (na posao sam išla tek popodne) i zatvorila se u radionicu. Odjednom sam shvatila da istovremeno radim 5-pet-p.e.t.-PET stvari. Uh koja uživancija! Dok se jedno suši, drugo i treće se tracka, četvrto se kroji a peto se već osušilo pa mogu početi nanositi podlogu... U tom zanosu je nastala i ova narukvica. Tehnika? Papier mache i decoupage. Ups! A što je ovo? Ovo je nešto posebno ali o tome ću za koji dan kad bude gotovo. Jedva čekam.

Dvije prijateljice

Još uvijek istražujem novi medij - homemade papir. Istražujem i uživam. Nažalost, nisam ga još pokušala sama izraditi, iako sam rekla da hoću. Uvijek nešto ispadne onako kako ne bi trebalo. Za izradu cijedila za papirnu kašu, potrebna su mi dva drvena okvira i mreža. Okvire sam našla u garaži, a mreže - niotkuda. A bila sam sigurna da ju imam. I naravno da mi je danas bila tolika gužva da nisam stigla kupiti ni kruh i mlijeko a kamoli mrežu... Prema tome, morala sam se zadovoljiti onim komadima papira koje smo napravili u subotu na radionici i koji su se do danas već fino osušili. Premetala sam ih po rukama, ogledavala, proučavala... i na kraju odlučila isprobati što se s njima može. Nisam se usudila, za prvi puta, navaliti svim tehnikama koje poznajem. Zadovoljila sam se samo jednim laganim decoupageom i laganim pittoriccom - tek toliko. I tako su nastale "Dvije prijateljice", čestitka, pozivnica, zahvalnica... još moram odlučiti što će to biti.

Papir, papir i onda opet papir

Nikako da me prođe opsesija rada s papirom. Baš suprotno, sve sam više zaluđena papirom i čudima koje se od njega mogu stvoriti. A još i ako je reciklaža u pitanju - čarolija je potpuna. Danas smo Laura, Luka i ja sudjelovali na radionici izrade recikliranoga papira, u sklopu Zelendana, na zagrebačkom Bundeku. Radionicu je vodila super sipatična teta Ana-Marija iz udruge Kneja . Naučila nas je kako napraviti prekrasan reciklirani papir od već korištenoga papira. Takav reciklirani papir možemo koristiti za izradu čestitki, papira za zamatanje, omotnica, pozivnica... i što god nam još padne na pamet. A što je najbolje, možemo ga ukrasiti baš po svojoj želji. Za ukrašavanje se mogu dodavati cvijetne latice, travčice, razne sjemenke, sličice, ekološke boje, mirisi... mogućnosti su beskrajne. Na njemu možemo raditi čak i decoupage. Ako vas zanima postupak izrade papira, pogledajte ovdje , a ja ću vam pokazati nekoliko sličica da vidite kako nam je bilo. Trebam li vam reću koja će biti naš

Moja Žaklina je postala slavna

Sjećate li se moje Žakline, koke fine? E pa Žaklina je postala slavna. A kako je to sve bilo? Surfajući netom, naišla sam na super inspirativan blog Kristen Powers , zakvačila se za njega kao pratitelj i poslala Kristen zahtjev za FB prijateljstvo. Na fejsu je Kristen vidjela moje radove, među kojima i Žaklinu. Toliko joj se svidjela da je poželjela napraviti pečat s motivom koke i pilića. Pitala me za dozvolu i... eto Žakline u Americi. Danas me baš razveselila poslavši mi link . Ako ste zaboravili kako je izgledala Žaklina kao Hrvatica, evo sličice...

Broševi

Budući da malo zaostajem s radovima... ma, zapravo ne zaostajem al su mi svi radovi nekako u fazi pripreme ili sušenja podloge i slično, trenutno nemam što pokazati. A dok čekam da se podloga osuši, stvrdne ili što već treba, malo škicam što ima na drugim blogovima. I pogledajte što sam našla. Ovo je toliko dobro da sam morala podijeliti s vama. Teška reciklaža... Broševi od optičkog stakla iz starih naočala. Tehnika? Dobar stari decuopage. Pa svaka čast onome kome je ovo palo na pamet. Tut pogledajte ovdje .

Sretan Uskrs

Sretan Uskrs dragi moji, želim vam uz ovu sliku jaja koja smo nekidan Luka i ja napravili na kreativnom roditeljskom sastanku u vrtiću. Tehnika: decoupage na stiropornim jajima i tunjkanje spužvicom. (Naša su ova dva žuto-narančasta u prvom planu)