Preskoči na glavni sadržaj

Ljeto u mome dvorištu

Moram se pohvaliti svojim povrtnjakom. Nakon što sam uredila kantu sa smetlišta, stvorila sam u njoj svoj mali vrt. Na dno kante postavila sam nekoliko ciglica kako bih stvorila neku vrstu drenaže, zasula cigle zemljom i posijala salatu i rikolu. Salata lijevo, rikola desno - ipak treba biti nekog reda u vrtu. Zar ne? U sredinu sam još presadila i peršin kupljen u teglici koji je pokazivao znakove odustajanja od tegličkog života. Pružena mu je još jedna šansa koju je prihvatio svim svojim listovima i korijenom. Rikola je niknula odmah drugi dan nakon sijanja i svakim danom je sve veća i veća, dok se salata malo nećka. No, konačno je i ona provirila, sramežljivo i oprezno. No, kako god, ponosna sam na svoj povrtnjak. Tako je počelo ljeto u mom dvorištu. A onda...

Počeli su radovi,
a ovo je ostalo od moje radionice
Na žalost, na tavanu nismo našli nikakvu zaboravljenu škrinju s blagom,
iako je bilo interesantnih detalja kao npr. novine iz 1972. godine
I eto, iz navedenih razloga, objavljujem kreativnu pauzu u svome radu. Nadam se da će te mi opravdati izostanak... Svoje kistove, farbe i papiriće sam morala na neko vrijeme pospremiti. Nježno sam ih umotala i uredno posložila. Budući da je moja četveročlana obitelj plus novopridruženi član - tromjesečno štene, prisiljeno na skučeni život u dnevnoj sobi prepunoj stvari iz cijele kuće, za kreativu trenutno zaista nema mjesta. Pa, dok tako čekam da ljeto prođe, u nedostatku vlastitih uradaka malo ću se hvaliti svojim biljkama, koje eto, još uvijek odolijevaju teškoćama.
moj povrtnjak na baušteli
obožavani jasmin u najjačem cvatu Zar nije predivan?
neko sitno bijelo cvijeće koje sam proljetos posijala
i svakim se danom sve više divim njegovim cvijetovima
hibiskus, samo što nije...
brusnica, kupila sam pelcer iz čiste znatiželje, i čini mi se da joj je dobro kod mene...
I to je sve od moga ovoljetnog bilja, nagurano na balkon koji je još koliko-toliko netaknut, samo maaaaaalooooo zasut prašinom, postojano i upravo u najljepšem cvatu. Na dvorištu mi više ništa ne raste osim skele, kamiona i kontejnera te hrpetine cigli i pijeska.
ljeto u mojem dvorištu
tulipani
grm lavande po sred kojega stoji noga od skele
No, jednoga dana, moje dvorište će ponovo biti lijepo i zeleno, kao što je već i bilo.
A do tada... hm, možda ipak nađem neki mali kutak za neki mali, mali, mali kreativni uradak...

Primjedbe

Autor Tanema rekao je…
salatica i rikola ti odlično napreduju, cvijeće je predivno, ali skela ti je procvala da boli glava, osobito po sred lavande! ja mislim da bi majstori letili po cijeloj ulici da meni to naprave, ja sam vikala i na pilara kad mi je bacao drva po cvijeću! ;)
Autor Nasmijano nebo rekao je…
na žalost, bila sam na poslu dok su oni montirali skelu. kada sam došla, stvar je već bila gotova :-(
Autor Claudia Tessitori rekao je…
Dođe mi za plakati...znam kako se osjećaš..tako je i meni bilo...i još mi stoji skela na balkonu i vanjskoj terasi..i stajati će cijelo ljeto jer se kod nas nesmije ništa raditi po sezoni...a lavandica je u vrtu pa me raduje da nije uništena...joj Ž moja,sve će to proći pa ćeš se i dalje radovati i stvarati svoj mali vrt pun cvijeća i salatice!!! a imaš i brusnicuuuuuu!!! divnooo!! :)) a majstori,ponekad,kao da nemaju svoj mozak! nama su 2x počupali žicu od neta kad su gletali i farbali hodnik! drž se Ž!!!! MI SMO UZ TEBE!!! :))
Autor Lenka rekao je…
Biljke su predivne,vidi se da salata i rikola uživaju u svojoj luksuznoj kućici; građevinski radovi nikad nisu prijatni dok traju, ali čim se sve završi sigurno ćeš uživati u novom radnom prostoru.
Autor Biljana rekao je…
Bravo za vrt, zelim da ti majstori sto prije zavrse posao i odu:)))
Autor Maja rekao je…
All in all, just another crijep on the krov. Željka, držim fige da radovi prođu što bezbolnije. Svaka čast na biljčicama i ako treba, Katty i ja nudimo sobe na kreativno korištenje ;)
Autor Nena3110 rekao je…
I treba da se pohvališ, biljke su ti prelepe, a i one zahtevaju negu i trud, bravo!
želim ti da radovi na kući teku po planu i zavše se što pre.
Srećno!
Autor Villa-loredana rekao je…
Draga, suosjećam stobom ali ćeš kasnije uživati, tako mu to ide, oguglala sam na to, do jeseni na primorju je mir kako kaže Claudia, sezona je i to je to, dobro, barem nešto pokasiramo, da se u zimi grijemo. Biljke ukrasne i prehrambene su cool. Pozdrav. Loredana.
Autor VolimBoje rekao je…
Ovaj post sav miriše po cvijeću, aromatičnim začinima i kasnom proljeću...Osjećam se kao Marcel Proust kad ga čitam!:))

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon