11 lipnja 2010

Ljeto u mome dvorištu

Pin It
Moram se pohvaliti svojim povrtnjakom. Nakon što sam uredila kantu sa smetlišta, stvorila sam u njoj svoj mali vrt. Na dno kante postavila sam nekoliko ciglica kako bih stvorila neku vrstu drenaže, zasula cigle zemljom i posijala salatu i rikolu. Salata lijevo, rikola desno - ipak treba biti nekog reda u vrtu. Zar ne? U sredinu sam još presadila i peršin kupljen u teglici koji je pokazivao znakove odustajanja od tegličkog života. Pružena mu je još jedna šansa koju je prihvatio svim svojim listovima i korijenom. Rikola je niknula odmah drugi dan nakon sijanja i svakim danom je sve veća i veća, dok se salata malo nećka. No, konačno je i ona provirila, sramežljivo i oprezno. No, kako god, ponosna sam na svoj povrtnjak. Tako je počelo ljeto u mom dvorištu. A onda...

Počeli su radovi,
a ovo je ostalo od moje radionice
Na žalost, na tavanu nismo našli nikakvu zaboravljenu škrinju s blagom,
iako je bilo interesantnih detalja kao npr. novine iz 1972. godine
I eto, iz navedenih razloga, objavljujem kreativnu pauzu u svome radu. Nadam se da će te mi opravdati izostanak... Svoje kistove, farbe i papiriće sam morala na neko vrijeme pospremiti. Nježno sam ih umotala i uredno posložila. Budući da je moja četveročlana obitelj plus novopridruženi član - tromjesečno štene, prisiljeno na skučeni život u dnevnoj sobi prepunoj stvari iz cijele kuće, za kreativu trenutno zaista nema mjesta. Pa, dok tako čekam da ljeto prođe, u nedostatku vlastitih uradaka malo ću se hvaliti svojim biljkama, koje eto, još uvijek odolijevaju teškoćama.
moj povrtnjak na baušteli
obožavani jasmin u najjačem cvatu Zar nije predivan?
neko sitno bijelo cvijeće koje sam proljetos posijala
i svakim se danom sve više divim njegovim cvijetovima
hibiskus, samo što nije...
brusnica, kupila sam pelcer iz čiste znatiželje, i čini mi se da joj je dobro kod mene...
I to je sve od moga ovoljetnog bilja, nagurano na balkon koji je još koliko-toliko netaknut, samo maaaaaalooooo zasut prašinom, postojano i upravo u najljepšem cvatu. Na dvorištu mi više ništa ne raste osim skele, kamiona i kontejnera te hrpetine cigli i pijeska.
ljeto u mojem dvorištu
tulipani
grm lavande po sred kojega stoji noga od skele
No, jednoga dana, moje dvorište će ponovo biti lijepo i zeleno, kao što je već i bilo.
A do tada... hm, možda ipak nađem neki mali kutak za neki mali, mali, mali kreativni uradak...

Broj komentara: 9:

Tanema kaže...

salatica i rikola ti odlično napreduju, cvijeće je predivno, ali skela ti je procvala da boli glava, osobito po sred lavande! ja mislim da bi majstori letili po cijeloj ulici da meni to naprave, ja sam vikala i na pilara kad mi je bacao drva po cvijeću! ;)

Nasmijano nebo kaže...

na žalost, bila sam na poslu dok su oni montirali skelu. kada sam došla, stvar je već bila gotova :-(

Claudia Tessitori kaže...

Dođe mi za plakati...znam kako se osjećaš..tako je i meni bilo...i još mi stoji skela na balkonu i vanjskoj terasi..i stajati će cijelo ljeto jer se kod nas nesmije ništa raditi po sezoni...a lavandica je u vrtu pa me raduje da nije uništena...joj Ž moja,sve će to proći pa ćeš se i dalje radovati i stvarati svoj mali vrt pun cvijeća i salatice!!! a imaš i brusnicuuuuuu!!! divnooo!! :)) a majstori,ponekad,kao da nemaju svoj mozak! nama su 2x počupali žicu od neta kad su gletali i farbali hodnik! drž se Ž!!!! MI SMO UZ TEBE!!! :))

Lenka kaže...

Biljke su predivne,vidi se da salata i rikola uživaju u svojoj luksuznoj kućici; građevinski radovi nikad nisu prijatni dok traju, ali čim se sve završi sigurno ćeš uživati u novom radnom prostoru.

Biljana kaže...

Bravo za vrt, zelim da ti majstori sto prije zavrse posao i odu:)))

Maja kaže...

All in all, just another crijep on the krov. Željka, držim fige da radovi prođu što bezbolnije. Svaka čast na biljčicama i ako treba, Katty i ja nudimo sobe na kreativno korištenje ;)

Nena3110 kaže...

I treba da se pohvališ, biljke su ti prelepe, a i one zahtevaju negu i trud, bravo!
želim ti da radovi na kući teku po planu i zavše se što pre.
Srećno!

Villa-loredana kaže...

Draga, suosjećam stobom ali ćeš kasnije uživati, tako mu to ide, oguglala sam na to, do jeseni na primorju je mir kako kaže Claudia, sezona je i to je to, dobro, barem nešto pokasiramo, da se u zimi grijemo. Biljke ukrasne i prehrambene su cool. Pozdrav. Loredana.

bjonda kaže...

Ovaj post sav miriše po cvijeću, aromatičnim začinima i kasnom proljeću...Osjećam se kao Marcel Proust kad ga čitam!:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails