04 rujna 2009

Lutke

Pin It
Prije par godina, sudjelovala sam u kreativnoj radionici izrade lutaka, Udruge Ozana. To je humanitarno-socijalna udruga kojoj su cilj i svrha podizanje kvalitete života osobama s invaliditetom i njihovim obiteljma.
Ideja radionice je bila izraditi lutke koje će se koristiti u radu s djecom. Svaka polaznica radionice trebala je izraditi po dvije lutke od kojih će jedna ostati Udruzi a jednu će moći ponijeti doma. Ja sam se toliko bila unijela u tu ideju da sam izradila duplu količinu lutaka pa sam sada sretna i ponosna vlasnica njih dviju. Radonica je bila besplatna, ali, kako su nam objasnile voditeljice, to je bio jednostavan način da dođu do novog didaktičkog materijala koji im je neophodan za rad sa djecom, a čija izrada traje jako dugo.
Lutke su izrađene isljučivo ručno i od prirodne vune i tkanine što je princip waldorfske pedagogije, na kojoj se temelji rad ove Udruge.
S veseljem se sjećam te radionice, posebno zbog toga što sam na jedan skroman način mogla pomoći djelatnicima i štićenicima Udruge, ali i zbog toga što sam tamo načinila svoje dvije posebne lutke koje za mene imaju veliku vrijednost.

2 komentara:

.Tea Jukić kaže...

lutkice su ti zakon

Željka kaže...

hvala Tea. dosta ih je teško napraviti, pa sam posebno ponosna na njih zbog toga, jer su stvarno dobro ispale.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails