Preskoči na glavni sadržaj

Nogometna lopta

Nogometna lopta je okrugli objekt koji se napucava bilo kojim dijelom tijela osim rukom između igrača. Lopta mora biti okruglog oblika, izrađena od kože ili nekog drugog materijala odobrenog isključivo od FIFA-e. Opseg lopte mora biti minimalno 68 i maksimalno 70 cm. Lopta ne smije bit lakša od 410 ni teža od 450 g.
Ako se lopta ošteti tijekom utakmice, igra se nakratko zaustavlja i lopta se zamjenjuje loptom iste vrste i istih svojstava kao prethodna. Igra se dalje nastavlja na mjestu na kojem je nastalo oštećenje na lopti. Ako lopta postane oštećena prije ubacivanja u igru jednostavno se zamijeni drugom loptom iste vrste i istih svojstava kao prethodna. Prema FIFA–inim propisima na loptama su dozvoljene samo tri vrste oglašavanja: logo natjecanja, logo organizatora natjecanja i logo proizvođača lopte. Sva ova pravila, prema FIFA-i, služe za poboljšanje standarda i kvalitete glavnog objekta na terenu. (preuzeto s Wikipedije)
I sad se vi pitate što mi je došlo. Bliži se Uskrs a ja pišem o nogometnim loptama. Pa, eto, odlučila sam napraviti jednu, no moja lopta uopće ne odgovara FIFA-inim standardima i teško da bi se njome mogla odigrati ikakva utakmica. No, bez obzira na to, moja nogometna lopta će ipak biti glavni objekt na terenu jednog dječačkog rođendana.
Uh kako mi se sviđa ova formulacija - glavni objekt na terenu. :)

Primjedbe

Autor Sretno Vrijeme rekao je…
hohohoho, ja doma sve iritiram (ne baš sve, samo muža) svojim pitanjima kada je prijenos neke vaaažne tekme....pitanja su navodno toliko glupa da ne vjeruje da ih ja postavljam :). Na Wikipediju spontano ne bih otišla po neka nogomenta pravila nikad pa ni tad! Tako si ti dovela nova znanja u moju glavu uvodom u svoju nogometnu loptu i makar malo olakšala kod mene doma one velebne trenutke kada je tekma a ja totalna plavuša :). Što se tiče "glavnog objekta na terenu jednog dječačkog rođendana", izgleda izvrsno, u stvari genijalno, jer mislim da i nije tak jednostavno ručno izraditi precizna bijela i crna polja. Žao mi je kaj će glavni strijelac (:) napucati tvoj uradak, ali takva je sudbina svih pinata! One u stvari žive za to da bi ih netko nepucao!
Autor Tatjana rekao je…
Željka ovo zgleda odlično..sad si mi bubu u uho šutnula...bravo...nema boljih pinjata od tvojih!
Autor Sandra Z rekao je…
Joj, nisam stigla do sada napisati riječ-dvije. Odmah da ti kažem, uvod, nogometni je za deset. Kladim se da bi i mnoge muške pokosila ovim činjenicama. Ha, zahvaljujući tebi, sada imamo asa u rukovu za neku iduću tekmu, samo izbacimo: jel vi znate da ....
A sada da se vratimo tvojoj nogometnoj lopti. Zakon je, i mogu misliti sreće kada stigne na odredište. Mali nogometaš će biti glavna faca u kvartu.
Pusa :))
Autor Sandra Z rekao je…
ajoj, nisam stigla do sada doći u posjetu i reči riječ-dvije. Ali eto me. I odmah da ti kažem da je ovaj nogometni uvod za deset i mnoge bi muške potukla ovim činjenicama. Zahvaljujući tebi, sada smo u prednosti, i imamo asa u rukavu za neku buduću tekmu. Pa kada ispalimo: za jel ti znaš da ...
A sada o tvojoj lopti. Zakon je. Za deset je. Mogu misliti sreće kada dođe na odredište. Mali nogometaš biti će prava faca u kvartu.
Pozz :))
Autor Tanema rekao je…
očito će jedan dječak biti glavna faca u svom kvartu jer ova loptasta pinata je predobra! garant će je napucavati nogom kao pravi nogometaš!

Popularni postovi s ovog bloga

Anin prsten

Danas me Ana, jedna mlada i kreativna djevojka s kojom se družim svaki dan na poslu, ponovo oduševila. Napravila je novi prsten. Ana voli šareno, veselo i veliko. Sve njene kreacije su, istina, malo predimenzionirane, ali njoj tako dobro stoje. I, zapravo, jaaaako dobro izgledaju. Ana prstenje izrađuje od fimo mase. Ovaj prsten je izradila tako da je napravila okruglu plohu od crnog fima. Na pečeni fimo zaljepila je s jedne strane ring za prsten a na drugu stranu crni karton. Na karton je zatim, vrućim ljepilom poljepila ove šarene oblutke. I opet nas, iznova, oduševila.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Kako napraviti konja od...

... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon