Jesen je. Vrijeme je tikvi, bući, bundeva... Možda se spremante na rezbarenje koje tikve a ne znate što kasnije napraviti s njenim sjemenkama. Osim što ih možete ispeći i osušiti u pećnici, s njima možete ispeči i fine keksiće. A kad sam već u prošlom postu krenula u kuhinju, nisam mogla a da s vama ne podijelim i ovaj recept za prekrasne keksiće.Za 40-ak komada potrebno vam je: 125g maslaca, 100g šećera (po mogućnosti smeđega), 1/2 vrećice vanilin šećera, 2 jaja, 250g zobenih pahuljica, 1/2 žličice praška za pecivo, 2 žlice brašna, 2 žlice grožđica, 2 žlice očišćenih bućinih sjemenki, 4 žlice mlijekaIzmiksajte maslac, šećer i vanilin, dodajte jaja i nakon toga umiješajte (ne više miksati) preostale sastojke. Dobivenu smjesu ostavite oko pola sata da miruje kako bi se sastojci proželi. Od smjese dlanovima oblikujte kuglice i rasporedite ih po namašćenom papiru na limu za pečenje. Pazite na razmak jer će kuglice, prilikom pećenja, malo narasti. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
... napornog kolege? Ne! ... zločestog šefa? Ne! ... dosadnog susjeda? Ne! ... kartona? DA!!! Konja prvo morate nacrtati. Zatim izrezati 6 jednakih kartonskih ploča dimenzija cca 30x33 cm i staviti ih jednu na drugu. Po iscrtanim linijama nježno proći ubodnom pilom. Nemojte se bojati ove nježne spravice. Laura i ja smo, bez prisustva muškaraca u kući, same izvele ovaj dio operacije. Od šest izrezanih ploča, odvojite prednju i stražnju i stavite ih na stranu. Preostale četiri ploče treba izrezati tako da se dobije utor za štap po iscrtanoj liniji. Na izrezane ploče, sa gornje i donje strane zalijepiti "čitave" ploče. Naravno, i središnje ploče je potrebno zalijepiti jednu za drugu. Kada je ovaj dio postupka gotov, konjić nam izgleda ovako: Nakon što smo štap premezan drvofixom umetnuli u utor, slijedi neizostavno kaširanje, bijela podloga, A sada nastupa moja druga ljubimica, gospođica bušilica. Ona nam je pomogla da izbušimo rupice za grivu. Nakon bojanja u smeđe, kon...
Primjedbe