Jesen je. Vrijeme je tikvi, bući, bundeva... Možda se spremante na rezbarenje koje tikve a ne znate što kasnije napraviti s njenim sjemenkama. Osim što ih možete ispeći i osušiti u pećnici, s njima možete ispeči i fine keksiće. A kad sam već u prošlom postu krenula u kuhinju, nisam mogla a da s vama ne podijelim i ovaj recept za prekrasne keksiće.Za 40-ak komada potrebno vam je: 125g maslaca, 100g šećera (po mogućnosti smeđega), 1/2 vrećice vanilin šećera, 2 jaja, 250g zobenih pahuljica, 1/2 žličice praška za pecivo, 2 žlice brašna, 2 žlice grožđica, 2 žlice očišćenih bućinih sjemenki, 4 žlice mlijekaIzmiksajte maslac, šećer i vanilin, dodajte jaja i nakon toga umiješajte (ne više miksati) preostale sastojke. Dobivenu smjesu ostavite oko pola sata da miruje kako bi se sastojci proželi. Od smjese dlanovima oblikujte kuglice i rasporedite ih po namašćenom papiru na limu za pečenje. Pazite na razmak jer će kuglice, prilikom pećenja, malo narasti. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
Želim s vama podijeliti jednu prekrasnu ideju - ideju o staklenci sreće. Na ideju o staklenci sreće došla je Elizabeth Gilbert, autorica svjetski poznate knjige "Jedi, moli, voli". O knjizi i njenoj autorici ne treba govoriti. Ako ste knjigu pročitali onda znate koliko u njoj ima lijepih i mudrih riječi i ideja. Ako niste, svakako ju preporučam. Što je staklenka sreće i čemu služi odlično je opisana u ovom članku iz kojeg sam i ja preuzela dio teksta. "Svaki dan, na kraju dana, uzmite komadić papira. Zapišite na njemu najsretniji trenutak toga dana. I svakako datum. Zatim taj papirić preklopite i stavite ga u staklenku. To je sve. Traje otprilike 35 sekundi, ali ono što donosi je ogromno - ne samo užitak pronalaženja dobrog trenutka u svakome danu (čak i užasni dani imaju jedan manje loš trenutak), nego trajna korist od bilježenja tog trenutka - zauvijek. Kako vrijeme prolaz, kad god vam bude teško, posegnite u staklenku i izvucite nasumično papirić i u...
Primjedbe