Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studeni, 2011

Adventski kalendar od papirnatih tuljaca

Božić je pred vratima i zadnji je čas za krenuti s izradom Božićnih ukrasa i obilježja. Ovo je moj adventski kalendar koji, svake godine drugačije, već tradicionalno izrađujem svojoj djeci. Za izradu ovog adventskog kalendara potreban vam je papir interesantnih boja ili nijansi, obične škare, cik-cak škare, ljepilo, te božićni ukrasi koje imate u kući (trakice, mašnice, sitniji ukrasi, perlice…). Ograničite se na dvije do tri boje. Ja sam koristila ukrase u crvenim, zelenim i zlatnim nijansama. Biti će vam potrebne još i drvene kvačice i neko interesantno mjesto gdje ćete kalendar postaviti. Papir izrežite na veličinu polovice A4 formata. Počnite ga savijati po dužoj stranici i oblikujte tuljac. Krajeve malo premažite ljepilom kako bi tuljac zadržao oblik. Na taj način napravite 24 tuljaca.    Također će vam biti potrebni i papirići s brojevima, za svaki dan odbrojavanja. Izrežite krugove cick-cak škarama i na njih ispišite brojeve od 1 do 24. Kada ste pripremili tuljce krenite s

Poklon vrećice od starog papira

Svaki cvijet treba svoju vrećicu. Zar ne? Iako su ove vrećice vrlo jednostavne za napraviti, treba se malo pomučiti. Na internetu postoji mnogo tutorijala s predlošcima za printanje. No kako to vrlo često biva, niti jedan ne paše dimenzijama mojeg proizvoda. Malo sam se potrudila, napravila vlastiti kroj, uništila nekoliko neprežaljenih listova papira, ali... vrećica zadovoljavajućih dimenzija je tu.

Vatrogasna pinata

Ovo je moja prva pinata koju sam trebala napraviti tako da se ne razbije. U nju se trebaju staviti bomboni ali ih se treba moći izvaditi tako da pinata ostane čitava. Zato ova pinata ima nekoliko vrata i otvora. Nadam se da će se svidjeti malom vatrogascu i da će se još dugo s njom igrati.      

Vintage flowers bookmarks

I evo ih još... Mislim da su ovaj vikend bila to neka vještičja posla.