14 travnja 2011

Nogometna lopta

Pin It
Nogometna lopta je okrugli objekt koji se napucava bilo kojim dijelom tijela osim rukom između igrača. Lopta mora biti okruglog oblika, izrađena od kože ili nekog drugog materijala odobrenog isključivo od FIFA-e. Opseg lopte mora biti minimalno 68 i maksimalno 70 cm. Lopta ne smije bit lakša od 410 ni teža od 450 g.
Ako se lopta ošteti tijekom utakmice, igra se nakratko zaustavlja i lopta se zamjenjuje loptom iste vrste i istih svojstava kao prethodna. Igra se dalje nastavlja na mjestu na kojem je nastalo oštećenje na lopti. Ako lopta postane oštećena prije ubacivanja u igru jednostavno se zamijeni drugom loptom iste vrste i istih svojstava kao prethodna. Prema FIFA–inim propisima na loptama su dozvoljene samo tri vrste oglašavanja: logo natjecanja, logo organizatora natjecanja i logo proizvođača lopte. Sva ova pravila, prema FIFA-i, služe za poboljšanje standarda i kvalitete glavnog objekta na terenu. (preuzeto s Wikipedije)
I sad se vi pitate što mi je došlo. Bliži se Uskrs a ja pišem o nogometnim loptama. Pa, eto, odlučila sam napraviti jednu, no moja lopta uopće ne odgovara FIFA-inim standardima i teško da bi se njome mogla odigrati ikakva utakmica. No, bez obzira na to, moja nogometna lopta će ipak biti glavni objekt na terenu jednog dječačkog rođendana.
Uh kako mi se sviđa ova formulacija - glavni objekt na terenu. :)

Broj komentara: 5:

Sretno Vrijeme kaže...

hohohoho, ja doma sve iritiram (ne baš sve, samo muža) svojim pitanjima kada je prijenos neke vaaažne tekme....pitanja su navodno toliko glupa da ne vjeruje da ih ja postavljam :). Na Wikipediju spontano ne bih otišla po neka nogomenta pravila nikad pa ni tad! Tako si ti dovela nova znanja u moju glavu uvodom u svoju nogometnu loptu i makar malo olakšala kod mene doma one velebne trenutke kada je tekma a ja totalna plavuša :). Što se tiče "glavnog objekta na terenu jednog dječačkog rođendana", izgleda izvrsno, u stvari genijalno, jer mislim da i nije tak jednostavno ručno izraditi precizna bijela i crna polja. Žao mi je kaj će glavni strijelac (:) napucati tvoj uradak, ali takva je sudbina svih pinata! One u stvari žive za to da bi ih netko nepucao!

Tatjana kaže...

Željka ovo zgleda odlično..sad si mi bubu u uho šutnula...bravo...nema boljih pinjata od tvojih!

Sandra Z kaže...

Joj, nisam stigla do sada napisati riječ-dvije. Odmah da ti kažem, uvod, nogometni je za deset. Kladim se da bi i mnoge muške pokosila ovim činjenicama. Ha, zahvaljujući tebi, sada imamo asa u rukovu za neku iduću tekmu, samo izbacimo: jel vi znate da ....
A sada da se vratimo tvojoj nogometnoj lopti. Zakon je, i mogu misliti sreće kada stigne na odredište. Mali nogometaš će biti glavna faca u kvartu.
Pusa :))

Sandra Z kaže...

ajoj, nisam stigla do sada doći u posjetu i reči riječ-dvije. Ali eto me. I odmah da ti kažem da je ovaj nogometni uvod za deset i mnoge bi muške potukla ovim činjenicama. Zahvaljujući tebi, sada smo u prednosti, i imamo asa u rukavu za neku buduću tekmu. Pa kada ispalimo: za jel ti znaš da ...
A sada o tvojoj lopti. Zakon je. Za deset je. Mogu misliti sreće kada dođe na odredište. Mali nogometaš biti će prava faca u kvartu.
Pozz :))

Tanema kaže...

očito će jedan dječak biti glavna faca u svom kvartu jer ova loptasta pinata je predobra! garant će je napucavati nogom kao pravi nogometaš!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails