16 ožujka 2010

Proljeće je procvalo, sunce s neba granulo, na livadi zelenoj...

Pin It
... igra kolo veselo. Hop, hop, skočimo i zapjevajmo tra, la, la, la, la...
Ne znam zašto, ali ovih dana mi je stalno u glavi pjesmica s kojom sam nastupala na završnoj priredbi u vrtiću, a bilo je to...
To je sigurno zbog proljeća koje ponovo dolazi, po tko zna koji puta već ove godine. I dok se proljeće smišlja i razmišla hoće li više doći, ja sam započela s proljetnim dekoracijama. A i Uskrs nam je pred vratima.
Večeras sam radila cvijet. Izrada je vrlo jednostavna, a rezultat efektan.
Cvijet se izrađuje od Twistar trake (ukrasna papirnata traka u boji od zafrkanoga papira) koje se najčešće koriste u cvijetnim aranžanima ili za zamatanje poklona ili dekoriranje aranžmana.
Odrežete oko 50cm crvene trake i odmotate je. 20cm trake u drugoj boji (po mogućnosti zelene koje ja nažalost nisam imala) također odmotate i ovijete oko žice. Vrh kraće trake omotane oko žice okomito zaljepite za kraj duže trake. Dužu traku počnite omatati oko "stabljike" tako da svako toliko traku presavinete. Kraj zaljepite.
Odrežite 3 komada trake po 10cm u boji cvijeta ili u zelenoj boji (po želji) i odmotajte ih po sredini. Krajevi bi trebali ostati zamotani, no ukoliko se odmotaju, nema veze, lako ćete ih ponovo zamotati.
Ove kratke trake probušite na sredini, provucite žicu kroz njih, navedte ih do ružice i rasporedite. I na kraju, ispod samog cvijeta, raširite malo papir na stabljici kako bi to proširenje držalo listiće na visini.
Nadam se da vam se ružica sviđa i da ćete ju i vi moći upotrijebiti za proljetne ili Uskršnje dekoracije.

Broj komentara: 6:

Tanema kaže...

joj što je ovo dobro! predobar tutić i fenomenalna ideja i izvedba! morat ću to probati! stalno me oduševljavaš novim idejama!

Anonimno kaže...

Super ti je ovaj cvijetić..kod tebe uvijek nešto novo i zanimljivo. .

Sandra Z kaže...

Wow, fenomenalno objašnjeno. Već sam par puta naletila na taj twist... ali nikako da se odlučim. Sada sigurno hoću. Super su cvijetići. Lijep pozdrav, Sandra Z.

Maja kaže...

Aaaa, predobro! Željka, cvjetić je mraaak!!! A o tutorialu da i ne pričam! Bravo!

Ivana kaže...

Papir u tvojim rukama više nije samo papir - postaje čaroban. svaka čast! :))))

Sandra kaže...

jako lijepo! bolje da ni ne pokušavam - garant bih se "zarazila"!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails