Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od listopad, 2009

Vještica u našem dvorištu

Odjednom je nešto tresnulo, čuo se jauk i svi smo dotrčali vidjeti što se zbilo. Strčali smo se niz stepenice i imali što vidjeti pred kućom. Vještica nam je pala u dvorište. Zašto se to dogodio ne znamo jer nam nije htjela reći. Nije nam htjela reći ni kamo je krenula. Jako joj se žurilo. Pomogli smo joj ustati, ponudili joj čašu soka a ona je samo zajašila svoju metlu i nestala. Ako je netko opet vidi, neka nam javi jer je kod nas zaboravila šešir. Mi bi joj ga željeli vratiti. A kako nam se čini, ovo nije baš neka jako spretna vještica pa bi mogla pasti i u vaše dvorište. Budite na oprezu.

Zalijepi bundevi lice

Ovo je jedna prigodna igra koju mogu igrati i odrasli i djeca, čak i oni najmanji. Za igru vam je potrebna jedna bundeva, dijelovi lica (dva oka, nos i usta) koje ste izrezali iz crnoga kartona i na njih zaljepili obostrano ljepljivu traku te povez za oči. Umjesto ljepljive trake možete upotrijebiti i pribadaču s većim glavicom. Cilj igre je s povezom na očima bundevi namjestiti lice. Dobivene uratke fotkajte i izaberite najsmiješniji. Želim vam veselu zabavu. (foto homelifeweekly - s ovog linka možete skinuti shablone za izrezivanje dijelova lica)

Šareno tijesto

Woooow!!! Eto, tako sam reagirala kada sam otvorila post Škrabalice . Fenomenalna ideja a još luđi rezultat. Šarena tjestenina nudi razne mogućnosti stvaranja, kreiranja i igranja, ovisno o vašoj mašti. Pogledajte na koji način je Škrabalica obojala tjesteninu pa pokušajte i vi. Zabava će biti vesela... Pa kako i ne bi kada su i boje ovako vesele.

Kako napraviti vještičji šešir

Vrijeme je posljednjih priprema za strašnu noć. A što je s vještičjim šeširima? Jesu li spremni? Ako nisu, evo jednostavnog načina kako ga napraviti i ukrasiti. Isprintajte shablonu, prenesite ju na crni karton i izrežite. Zarolajte tuljac pazeći da vam se doljnji rub tuljca podudara s otvorom oboda i pričvrstite ga ljepilom. Ukoliko je potrebno, obrežite dodatno rubove. Doljnji dio tuljca malo zarežite okomito na nekoliko mjesta i presavinite prema van kako bi se lakše zaljpio za obod. Ljepilom pričvrstite obod. Na šešir zaljepite ranije izrezane ukrase i omotajte tilom i šešir je gotov. Za ukrase predlažem da iskoristite sjajni papir koji ste sačuvali od pojedenih čokolada ili poklopaca od jogurta :-) A poklanjam vam i ovaj zgodni labirint - prigodno, za zabavu vas ili vaše dječice... (foto Powerhousemuseum , labirint Printactivities )

Keksići s bućinim sjemenkama

Jesen je. Vrijeme je tikvi, bući, bundeva... Možda se spremante na rezbarenje koje tikve a ne znate što kasnije napraviti s njenim sjemenkama. Osim što ih možete ispeći i osušiti u pećnici, s njima možete ispeči i fine keksiće. A kad sam već u prošlom postu krenula u kuhinju, nisam mogla a da s vama ne podijelim i ovaj recept za prekrasne keksiće. Za 40-ak komada potrebno vam je: 125g maslaca, 100g šećera (po mogućnosti smeđega), 1/2 vrećice vanilin šećera, 2 jaja, 250g zobenih pahuljica, 1/2 žličice praška za pecivo, 2 žlice brašna, 2 žlice grožđica, 2 žlice očišćenih bućinih sjemenki, 4 žlice mlije ka Izmiksajte maslac, šećer i vanilin, dodajte jaja i nak on toga umiješajte (ne više miksati) preostale sastojke. Dobivenu smjesu ostavite oko pola sata da miruje kako bi se sastojci proželi. Od smjese dlanovima oblikujte kuglice i rasporedite ih po namašćenom papiru na limu za pečenje. Pazite na razmak jer će kuglice, prilikom pećenja, malo narasti. Pecite u zagri janoj pećnici na 180

Halloween u kuhinji

E, danas bi mogli malo do kuhinje. Stavite sebi i klincima pregače, zasučite rukave, operite ruke i pravac - kuhinja. Sa sigurnošću vam mogu reći da će veselje biti veliko, bar ono dječje, kada im doz volite da sjeckaju, miješaju, gule i rade čuda. N eću vam davati neke recepte jer ni sama nisam baš neka vrsna kuharica. Pokazati ću vam slike koje sam našla na raznim mjestima, neka vam posluže kao inspiracija... Evo nekoliko duhova: banana, duhovi od rastopljene bijele čokolade (stvrdnuti u mod lici), duhovi od pire-krumpira zatim: otrovana jabuka, keksići napravljeni Halloween modlicama, slatka čudovišta na štapu male pizze - mumije, vještičji prsti od lisnatog tjesta, vještičji šeširi od korneta i kreme i za kraj, za one malo vještije: paukova mreža od karameliziranog šećera (rastopljenim šećerom iscrtajte mrežu na masnom papiru i pustite da se ohladi :-)), izdubljene naranče-tikvice punjene pudingom i mrak ukrašena torta Djeci dajte da sjeckaju i reckaju i izrađuju n

Nasmijana lubanja

Hmmmm, još jedna Halloween ideja za rad s klincima koje me oduševila i koju sam željela podijeliti s vama. Vrlo je jednostavna i korisna, a za klince zanimljiva. Nađite komad malo tvrđeg kartona, izrežite nešto što bi moglo ličiti na lubanju, izbodite rupice koje će predstavljati oči, nos i usta, nađite iglu za vunu (to je ona malo deblja i tupa), tamnu vunu i zaposlite klince na barem pola sata. Ako ne želite dati djetetu iglu u ruke, kao zamjena može poslužiti i pertla, žniranac, špigeta... Osim što će se klinci zabaviti, ovom aktivnošću vježba se koncentracija ali i razvija motorika dječjih ruku i prstiju. (Foto Mother Rising )

Halloween košarice

Kamo staviti bombone ili keksiće u Noći vještica? Evo jedne ideje. Tehnikom papier-mache napravite polukugle. Nakon sušenja ih obojite u željenu boju - bijelu za duha a narančastu za tikvu, ili crnu, zelenu za...? po vašoj želji. Naslikajte im lica. Kada se boja osuši, možete ih koristiti. Mali savjet: ako košaricu koristite za kolačiće, zamotajte ih u salvete ili kuhinjski papir, ili unuitrašnjost košarice zaštitite nekim čistim platnenim materijalom. (fotografije The long Thread )

Girlanda duhova

Evo još jednog vrlo jednostavnog prijedloga za prigodno dekoriranje. Preuzmite shablonu B i shablonuO te ih isprintajte u željenoj veličini, izrežite po rubovima, crnim flomasterom napišite BOO i objesite negdje u svoj prostor... Možda kod ulaznih vratiju? (Ideja The Long Thread )

Paukova mreža 2

Evo još jednog jednostavnog načina kako s djecom napraviti paukovu mrežu. Potrebni su vam: papirnati tanjur, špaga ili vuna, škare i nešto čime ćete izbušiti rupe. Po rubovima tanjura izbušite rupe kroz koje će dijete provlačiti špagu ili vunu i na taj način iplesti svoju paukovu mrežu. Ako su djeca mlađa, biti će potrebna vaša pomoć kod pletenja, ali kada shvate kako se to rade, znati će i sami nastaviti. Zabavno i prigodno. Uživajte! (foto i ideja Pink and green mama )

Paukova mreža

Evo još jedne ideje za hladne jesenske dane. Napravite sa svojim klincima paukovu mrežu na malo neuobičajeni način. Za to vam je potrebno: daska manjih dimenzija, čekić, čavlići, špaga, olovka i malo hrabrosti. Na papiru, zajedno s djetetom, nacrtajte paukovu mrežu i objasnite mu kako je mreža konstruirana. Na daski olovkom iscrtajte linije i podebljajte točke sjecišta jer su to mjesta u koja ćete zabijati čavliće. Ovisno o dobi djeteta, pomozite mu u toj aktivnosti. Ako je dijete manje, radite pažljivo i zajedno s njim ili to učinite sami. Ako je dijete dovoljno veliko i spretno (kao moji koji su rođeni s čekićem u ruci), dajte mu neka samo izvrši taj dio zadatka uz vaš nadzor, naravno. Kada su svi čavlići na svojim mjestima, uzmite špagu i dajte djetetu neka "isplete" svoju mrežu. Ovaj dio priče je jako zabavan ali i koristan za vježbanje motoričkih sposobnosti malih prstića i ruku. I, naravno, kakva bi to mreža bila da se u njoj ne nađe i pokoji pauk...

Šablone za rezbarenje tikvi prema vlastitoj kreaciji

Tražeći ideje za skorašnje tezbarenje tikvi, pronašla sam ovaj zgodan programčić za kreiranje vlastite šablone. Otvorite program, izaberete model tikve koji vam odgovara. Ponuđeno vam je nekoliko gotovih šablona, ali i dijelova lica koje možete sami slagati po tikvi. Kada ste zadovoljni dobivenom šablonom, možete je isprintati i baciti se na posao. Šablonu prislonite na svoju tikvu, opcrtajte rubove i pažljivo izrazbarite. A kada ste gotovi, tikvu fotkajte i pošaljite Tei za natječaj na njenom Hobbychic blogu .

Pauk Halloween pinata

Evo još jedne jako zgodne i jednostavne ideje za zabavu u predstojećim danima - pinata u obliku crnog pauka. Izrada je vrlo jednostavna - na pinatu samo treba pričvrstiti trake koje će služiti kao noge, a tijelo pobojati crnom bojom i naslikati lice, i naravno - ispuniti unutrašnjost pinate slatkišima i dobro se zabaviti. (Foto via bhg )

Ovdje stanuju vile

Vile - ta divna mala čarobna stvorenja koja nam neprestano daju znakove da su u našoj blizini, bile su dodatni razlog našim šetnjama po šumi ovih dana. Brali smo kestenje, sakupljali žireve i šareno lišće i tražili mjesta gdje bi se vile mogle sakrivati. I našli smo ih... Vile žive u našoj blizini, u cvijeću naših vrtova, u živici koja ograđuje naše kuće, u deblima drveća, u krošnjama, u panjevima, u šumskom tlu... One vole prirodu ali vole i ljude. A da bi se vile mogle vidjeti, potrebna je čarolija, a čarolija je vrlo jednostavna - u vile se mora vjerovati. Zato baš i nije čudno da se s vilama najčešće druže djeca. Dobro, ponekad ih i odrasli mogu vidjeti, ali samo oni koji u njih nikada nisu prestali vjerovati. Mi smo odlučili našim vilama pripremiti iznenađenje. Odlučili smo im napraviti lijepe ulaze u njihova skrovišta, vrata dostojna svake prave vile. Nakon što smo u šumi sakupili potrebni materijal, primili smo se posla. Izrezali smo iz tv