20 prosinca 2009

Snježna mećava, čipka i tulipani

Pin It
A koje sad veze ima ovaj trojac iz naslova? E... ima, ima.
Napokon sam uspjela uskladiti sve svoje životne obaveze i termine i organizirati si slobodno subotnje popodne ne bi li otišla na Teinu radionicu u NB hobby & art. I što se dogodi? Snijeg zatrpa Zagreb. Krenuti nekuda van kuće, a da to nije vlastito dvorište s lopatom u ruci, bilo je ravno ludilu. Al' budući da sam do sada preskočila bar deset radionica za koje bi sve dala da sam mogla biti na njima, rekla sam: E neće me jedna najobičnija snježna mećava omesti pa da opet ne odem. Obula sam trekkerice, dobro se zabundala i krenula. I stigla, s voljom i... u zadnji čas.
Čipka na platnu... dobro zvuči. Pogotovo stoga što me ta čipka proganja već par mjeseci a nikako da se primim posla. Teoriju sam već savladala, ali praktičan dio, pomislila sam, bilo bi dobro proći s Teom na radionici.
Radionica je bila odlična. Čipka, decoupage, pittorico i... (Tea, upomoć! Kako se zove ono kada smo "tunjkali" čipku i rub). Ne zamjerite mi što nisam zapamtila, ali moja zbunjenost je bila u akciji. Zašto zbunjenost? Pa toliko toga smo naučili, što uopće nisam očekivala, da nisam mogla doći k sebi. A i nije baš da sam briljirala... (to me još više mučilo jer se povremeno činilo kao da ne znam ni kist držati u ruci a kamoli nešto suvislo napraviti s njim - npr. namazati ljepilo za decoupage na podlogu) Rezultat našeg dvosatnog druženja je ova slika tulipana.
Moram priznati da nisam zadovoljna svojim uratkom (tuđi su bili prekrasni, al' kažu da je to uvijek tako pa ću vjerovati. Možda se, po toj logici, i moj nekome svidio). Kao prvo, moja slika je ispala tako jako siva da sam morala popravljati utapkvanjem bijeloga sloja (malo sam pretjerala s crnom kod mješanja), tulipane sam preduboko posadila a onda su mi se od tuge još i previše sakrili u maglu. A za sam kraj sam napravila i jednu savršenu fleku na čipkanom okviru...
No, dobro... sada znam šta mi je i kako raditi... Da li da se odmah uhvatim posla i sredim vrata kupaonice ili da ipak istešem vještinu na nećem manjem?
Još bi htjela zahvaliti i Nataliji na preslatkim poklončićima. Ja sam, naravno, izabrala nešto zeleno...
I naravo, kiss našoj Tei.

Broj komentara: 6:

Branka kaže...

Draga Željka, slika mi je super, ali još više mi se sviđa kako ti opišeš sve crtice oko stvaranja, tako da mislim ako nisi zadovoljna decoupageom uvijek možeš postati književnica. Tvoja pisana djela bi se čitala bolje nego od Vedrane Rudan.Super si.

Tanema kaže...

Bravo,Ž, što si se izborila za radionicu! Drago mije što si se napokon probudila iz uspavanosti i bacila se na posao. Jedva čekam da vidim ta vrata kupaonice!

Ivana kaže...

A ja sam bila smiješna kad sam pričala o zbunjenosti na radionici!?!
Ali nema veze, bitno da si se zabavila, nešto naučila, a ni tulipani nisu toliko strašni - vidjet ćeš kad se oporave na proljeće!

Claudia Tessitori kaže...

ma daj Ž..pa super izgleda..ne padaj u očaj nego nastavi raditi!!! :-)) da..i počni se baviti književnošću!!! naravno, uz kreativu !!

Leptir kaže...

Željka, bok! Imaš blogersku nagradu kod mene. Svrati na moj blog da ju preuzmeš :-)
Sretna Nova godina!

Nada kaže...

srećna nova godina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails