01 prosinca 2009

Adventski kalendar za dječicu

Pin It
Odbrojavanje je počelo. Još 24 dana do Božića. Tko će to dočekati? Tko će dočekati to čarobno jutro kada se budimo zorom i još u pidžamama i bosi trčimo vidjeti što je ispod bora. Ta 24 dana traju cijelu vječnost. Kako bi ublažila to iščekivanje i pomogla u brojanju dana, jedna mudra majka je nekad davno svojoj dječici napravila kalendar s malim poklončićima. Za svaki dan - jedan. Ideja je bila toliko dobra da se taj običaj još i danas zadržao.
Ja sam ove godine odlučila napraviti kalendar od kutijica koje već dugo sakupljam. To su kutije, uglavnom od krema za lice. Prvotna ideja mi je bila, svaku kutiju umotati u šareni papir za umatanje poklona, ali čim sam počela odmah sam odustala. Nije mi se svidio rezultat a i bilo mi je prekomplicirano. A onda sam se sjetila uratka moje FB prijateljice Katarine i njenog bloga Tanema na kojem je prikazala kako je preuređivala običnu kutiju, pa sam se, prema njenoj ideji, primila posla i sve kutijice premazala bijelim akrilnim lakom. Kada su se osušile, iz ukrasnog papira sam izrezala simpatične Djedice i dekupažirala ih na kutijice. Iz crvenog kartona sam izrezala zvijezdice, na njih napisala brojeve od 1 do 24 i naljepila ih, po jednu, na svaku kutiju. Kutije sam ispunila sa po dva mala poklončića, pazeći da budu iste veličine, boje, okusa i mirisa kako ne bi nehotice izazvala još jednu bitku u bratsko-sestrinskom vječnom ratu. Kutijice sam posložila na istaknuti detalj naše dnevne sobe i ukrasila postolje. Sada samo treba pričekati i vidjeti reakciju, i spriječiti da ne otvore sve poklone odmah prvi dan. Ah, da... i dogovoriti raspored strogo pazeći tko slijedeći otvara kutijicu kako ne bi netko dva dana za redom imao tu čast.

4 komentara:

Claudia Tessitori kaže...

Ž..PA OVO JE JAKO SLATKO I DOMIŠLJATO!!! STVARNO DA!! I JA BI TAKAV KALENDAR!! VRIJEDNA ŽELJKA NAŠA!! :-))

Ivana kaže...

A jesi li vodila računa da ne izazoveš kolegijalne razmirice? Najbolje bi bilo, ako ne znaš što bi mi poklonila, da mi daš ovaj kalendar, uključujući stolicu, a djeci ću dati sadržaj kutijica. Naravno, ako baš moram.
Trebam li išta dodati?
Vjerojatno ne, ali znaš me - bravisimo!!!

Tanema kaže...

Kutijice su fenomenalne! Drago mi je da si u mojim nebuloznim baljezgarijama pronašla nešto korisno. Ideja fantastična, a izvedba fabulozna! Bravo , draga!

. kaže...

Željkice pa ovo je genijalno, super jednostavno a opći dojam je mmmmmmmm!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails