Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od listopad, 2011

Bookmarker

Totalno sam poludjela za ovim žutim stranicama jedne prastare knjige koja je umalo završila u spremniku za stari papir. A kada se radi o papiru, ne mogu si pomoći. A još kada sam naišla na tutorial kako napraviti Kusudama cvijet... Što mislite da radim zadnjih nekoliko dana? Evo, pogledajte. I? Što kažete? Za sada radim bookmarkere a tko zna u što će još izrasti ovaj interesantni cvijet.   

Drvo, pravo pravcato

KAD BI DRVEĆE HODALO Grigor Vitez Kad bi drveće hodalo, šume bi se razilazile na sve strane. Drveće bi hodalo, a mahale njihove grane.  Kad bi drveće hodalo, i parkovi bi šetali nedjeljom sa šetačima, a možda bi i zaigrali malo sa igračima.  Kad bi drveće hodalo, među pticama bi došlo do velike pometnje, jer bi i gnijezda krenula u šetnje. Kad bi drveće hodalo, ja bih pisao naranči s juga nek dođe kod moga bolesnog druga. Ovo drvo je odšetalo do Helen Doron centra Špansko . Zadatak je bio napraviti čvrsto drvo koje će samostalno stajati i kojem će se moći skidati krošnja kako bi mu ostale samo grane. Ono će proživljavati sva godišnja doba i posjete buba, vjeverica i ptica u potrazi za svojim gnijezdima, te pokoji cvjetić, jabuku ili krušku tako što će djeca i profesorice na njega aplicirati razne dodatke. A drvo je načinjeno od... kartona? Papira? A od čega su karton i papir? Pa od drveta! Znači li to da je ovo zaista pravo drvo? (Obožavam ideju reciklaže. A vi?)

Danbo! Tko je to?

  foto   U zadnje vrijeme, svako toliko dok pretražujem sve i svašta, na ekranu mi se pojavi ovaj mali preslatki lik, lik načinjen od - KARTONSKE KUTIJE. Ma zar nije originalan? I tako... drag. Pa tko je to? To je Danbo!     foto Danbo je maskota japanskog Amazona i napravljen je od - kartona! Osmislio ga je i napravio  Azuma Kiyohiko, inače  tvorac manga . Robot Danbo je vrlo brzo privukao brojne fotografe iz cijeloga svijeta te tako postao veoma fotografiran lik. Veoma je jednostavan i zahvalan model jer ga je vrlo jednostavno postaviti i fotografirati prema konceptu i ideji samoga fotografa.  Singapurski fotograf  Anton Tang  posebno strastveno fotografira Danb a. Ako ugooglate "Danbo" pojaviti će vam se bezbroj njegovih fotografija u svim mogućim pozama i okruženjima. Probajte i uživajte.   foto   foto I za kraj jedna prigodna. Ma zar nije...??? Ja bih ga usvojila!    foto

Kutije, nove ali stare

Subota, papirnata kavica, hladan Zagreb... Trebalo se zagrijati. Kako? Pa lako! Hajmo nešto raditi. Da ne bismo samo sjedile, pričale i pile kavu, mi smo radile. Svatko nešto svoje. Ja sam radila vintage kutijice. Bilo mi je prvi puta. Nikada do sada nisam radila ništa vintage. A što ću kad mi je nekoliko dana ranije u ruke došla jedna stara knjiga požutjelih stranica, spremna za otpis i putovanje prema reciklažnom dvorištu. Nije bilo druge. A odakle mi kutije? Pa napravila sam ih dan ranije. Ja sam ih iskrojila i zalijepila a asistent mi je, kada je došao iz škole, pomogao iskaširati pak papirom. Tako smo dobili drap kutijice koje nije trebali bijeliti prije nanošenja, ionako požutjelog starog papira. Ove kutijice, ali i ostali predmeti napravljeni na subotnjoj papirnatoj kavici božićni su darovi za djecu i tete u Dječjem domu Laduč. Nadam se da će ih razveseliti.