17 rujna 2010

...a što je s volanima???

Pin It
Čini mi se da je netko neki dan spominjao nekakve žirafe i ništa više? A što je s volanima?
Ne, nisam prolupala i nisam se počela baviti instalacijom električnih vodova iako bi se to po fotografijama moglo zaključiti (btw. imam odličnog električara za preporučiti)
Taman kada sam izjavila kako nastupa vrijeme u kojem se neću moći posvetiti svojim radovima i kreacijama, u pomoć me pozvala moja Sandra. Već sam vam spominjala Sandru i njezin Helen Doron centar. Počela je nova školska godina, nastava se dobrano zahuktava, a Sandra treba pomoć oko izrade aplikacija i materijala za rad sa dječicom. I eto zadataka i prostora za mene :) Jupi!!!
Bilo je potrebno napraviti 8 volana. Prošlogodišnji kartonski su se dobrano potrošili. Iako mi je prvo palo na pamet napraviti nove od kartona (a na što bih ja drugo pomislila) nisam se, ovaj puta, odlučila za kartonsku varijantu. Budući da sam imala vrlo malo vremena za izradu, trebalo je smisliti nešto što bi bilo odmah gotovo. Mućkajući glavom i smišljajući načine kako bi se to još moglo napraviti, pogled mi je pao na nakupinu ostataka svega i svačega na mojoj baustelli iz koje je virio komad plastične savitljive cijevi koju električari koriste za provođenje žica (zna li netko kako se zove ta cijev?). Bingo!!! To je to što trebam. Odjurila sam u najbližu trgovinu elektro materijala i kupila 5 metara cijevi. Na žalost imali su samo žutu, no nisam imala vremena za traženje drugog dućana i biranje boje. Kako je ta cijev dosta savitljiva i lagana, kupila sam još i 5 metara kabela za antenu. Trebala mi je još i izolir-traka. Imali su samo žuto-zelenu, pa je i ona uskočila u košaricu. Cijena materijala? Cijelih 37 kn.
A sada tut:
Cijev sam izrezala na 8 otprilike jednakih dijelova.
Kroz svaki komad sam provukla komad kabela prerezan kliještima na odgovarajuću dužinu kako bi pasalo u pripadajuću cijev.
Kabel sam spojila izolir-trakom. Ovdje je bila potrebna okretnost i vještina jer su i cijev i kabel iste duljine pa mi je kabel stalno bježao natrag u cijev, a ja sam imala samo dvije svoje ruke na raspolaganju, ali uspjela sam.
Cijev sam također spojila izolir-trakom. I... volan je gotov! Zahvaljujući kabelu u unutrašnjosti cijevi, dovoljno je težak, čvrst i postojan i neće se savijati.
Kako bih prikrila spoj i skrenula pažnju s njega, nalijepila sam izolir-traku na još tri mjesta, pa se čini da je volan baš tako trebao i izgledati.
Što kažete? Trošak - prava sitnica, utrošeno vrijeme - 2 sata, zadovoljstvo - neprocjenjivo.

Broj komentara: 8:

Sandra Z kaže...

Draga, nije te bilo dugo ali si se zato vratila u velikom i dobro poznatom kreativnom stilu. Volani su ispali fenomenalno i jako su veseli ovako žuti :))

Sandra Z kaže...

Draga, nije te bilo dugo ali si se zato vratila u velikom i dobro poznatom kreativnom stilu. Volani su ispali fenomenalno i jako su veseli ovako žuti :))

Maja kaže...

Meni su mrak i svaka čast na izvedbi! Jao, što sve još nećeš naći i iskoristiti! Saki put me iznenadiš :)))

eda kaže...

Ovo se zove kreativnost i snalažljivost!!! Bravo!!

Lenka kaže...

Svaka čast na inventivnom duhu!!! Volani su prvoklasni :).

danijela2202 kaže...

pozz!! na mom blogu http://danijelinkutak-danijela2202.blogspot.com je nagrada za tebe.nadam se da ćeš ju preuzeti.pozz!!

Sretno Vrijeme kaže...

Pa ovo je genijalno! Kreativnost, inteligencija, spretnost, mašta, dosjetljivost! Čestitam!

HRANDICA kaže...

Predobra ideja.Svaka čast.Pravi si original!!
Pozdrav.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails