Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od ožujak, 2012

Smile!

Mongolian Girl and Camel   (clipped to polyvore.com )

Moja prva knjiga

Ne, ovo nije moja prva knjiga. Ja nikada nisam napisala knjigu. Ovo je slikovnica moje kćeri. Sjećate li se one Povijesne slikovnice koju je radila za 6 iz povijesti, na polugodištu? E pa nije dobila šesticu ali je dobila zadatak da slikovnicu preuredi i napravi prema propozicijama za Državni natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj "Moja prva knjiga" sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastite priče. Glavna nagrada je tiskanje najboljih radova. Natječaj prodvodi  Centar za neohumanističke znanosti . E sad, kakvi će biti rezultati ne znamo. Slikovnica je napravljena i poslana, profesorica je zadovoljna (i mama je zadovoljna). Ostaje nam samo da čekamo do sredine svibnja kada će biti objavljeni rezultati. A dio tada - evo da se pohvalimo pokojim pogledom unutar slikovnice.

Mirko

Probudio me jednog jutra i rekao: "Sašij me!" .  Ma zamislite vi malog drznika. Ni molim, ni hvala, ni izvol'te... ništa, samo "Sašij me!". Naravno da sam ga ignorirala. A što bih drugo s njim? Ja ionako ne znam šivati a on je bio krajnje bezobrazan i neodgojen. I uporan. Beskrajno uporan. Pokušala sam ga odgovoriti od njegova nauma. "Gle... Mirko... nemam ti od čega napraviti glavu. Ako želiš da te ja napravim, moraš biti lijepa ginjol lutka a ja nemam dovoljno debelu spužvu. Ako i kupim spužvu, morat ću je sama oblikovati ali ni onda nećeš biti lijep jer ja ne znam oblikovati pravilnu kuglu. Imati ćeš kvrgavu glavu a to nije lijepo. Svi će ti se rugati."   To je držalo vodu par dana, a onda me Mirko odveo u šetnju, ravno u šumu gdje su sjekli drveće. U šumi sam našla piljevinu i drvene strugotine. Napunila sam vrećicu i ponijela je kući, još uvijek ne sluteći što ću s tim a kod kuće mi je moja Laura donijela jednu blijedo rozu majicu i rekla:  "

Motorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...!!!

Iz moje radionice je, danas prijepodne, izjurio jedan motor. Žute je boje s crvenom brojkom jedan na svojim bokovima i sivim kotačem. Budući da se kotač okreće, pretpostavlja se da je jurio punom brzinom. Pretpostavka je da se kreće prema zapadnom dijelu grada, točnije prema Španskom gdje se nalazi Helen Doron Centar. Ako ga vidite, molim da mi odmah javite jer još nije prošao testnu vožnju pa postoji mogućnost da mu se nešto dogodi. Kako biste ga lakše prepoznali evo nekoliko njegovih fotografija iz različitih uglova... te dva prepoznatljiva detalja. I posljednja napomena - ako ga vidite u društvu zadovoljnog djeteta koje juri na njemu, ne ometajte ih. To znači da je stigao na cilj i prošao testnu vožnju.  Ovo je njegova posljednja jutrošnja fotografija.